Wat is belangrijk bij goede vegan eiwitrepen? De 4 belangrijkste aandachtspunten!

Er zijn veel verschillende soorten vegan eiwitrepen op de markt. Maar hoe kies je de beste vegan eiwitrepen? En wat is belangrijk bij goede vegan eiwitrepen? In dit artikel geven we je een aantal tips en tricks waar je op moet letten. De ene vegan eiwitreep zitten met vol ongezonde suikers en in de andere zit juist te weinig eiwit. Door het lezen van dit artikel leer je de goede keuze te maken.

Belangrijk bij goede vegan eiwitrepen

Wanneer je opzoek bent naar de geschikte reep, zijn er een aantal aandachtspunten belangrijk bij vegan eiwitrepen. Zo zijn er verschillen in samenstelling, smaak, ingrediënten en niet onbelangrijk allergische reacties. Hieronder zullen we de aandachtspunten verder beschrijven. Neem deze goed door voor je overgaat tot een aankoop.

Samenstelling

Er zijn tegenwoordig veel verschillende vegan eiwitrepen te koop. Iedere eiwitreep heeft natuurlijk een andere samenstelling. Belangrijk om te weten is welk doel je hebt voor een vegan eiwitreep. Wil je de vegan eiwitreep gebruiken als tussendoortje, aanvullen van je eiwitreserves of juist voor tijdens het sporten? Bij het kiezen van de vegan eiwitreep is het belangrijk om goed te onderzoeken hoeveel eiwitten er in het product zitten. Onze voorkeur heeft een minimaal aantal eiwitten tussen de 12 en 22 gram. Onze favoriete vegan eiwitrepen, voldoen hieraan en vind je hier. Daarnaast is het ook belangrijk dat er zo min mogelijk suikers zijn toegevoegd aan de vegan eiwitrepen. Waarschijnlijk zal je zien dat er in veganistische eiwitrepen meer vet zit verwerkt. Dit klopt! Houd er rekening mee dat dit het liefst onverzadigde vetten moeten zijn, die horen bij een gezonde voeding.

Smaak

Net zoals bijna elk product hebben vegan eiwitrepen verschillende smaken. Je kan kiezen uit bijvoorbeeld naturel, chocolade, aardbei, bosvruchten, banaan: noem het maar op. Toch zijn we op de redactie van mening dat een zo naturel mogelijke smaak eiwitrepen beter is. Dit is niet alleen lekkerder qua smaak, maar ook gezonder. Om tot een smaak te komen worden er veel kunstmatige en niet natuurlijke stoffen toegevoegd aan de eiwitreep. Dit is uiteindelijk ook minder gezond voor je lichaam.

?c=11113&m=1683956&a=386464&r=&t=html ?c=11113&m=1683956&a=386464&r=&t=html

Ingrediënten

Ook zijn de ingrediënten van een vegan eiwitreep van cruciaal belang. Dit is uiteindelijk wat je in je lichaam stopt en wat wordt verwerkt tot energie. Kijk goed op de verpakking van de vegan eiwitreep of deze 100% plantaardig is. Ook het gebruik van biologische ingrediënten maken de eiwitreep een stuk aantrekkelijker. Probeer dit ook te achterhalen voordat je een reep aankoopt. Daarnaast kun je ook naar de houdbaarheid kijken. Hoe langer een reep houdbaar is, hoe meer onnatuurlijke stoffen hier waarschijnlijk aan toegevoegd zijn.

Allergische reactie

Een van de allerbelangrijkste aandachtspunten voor een vegan eiwitreep zijn de allergenen. Ook in 100% plantaardige eiwitrepen kunnen allergenen voorkomen, die een allergische reactie veroorzaken. Veel voorkomende voedingstoffen die een allergische reactie kunnen veroorzaken zijn; soja, gluten, noten, pinda’s en sesamzaad. Als je een allergie hebt, zul je hier al meer op letten, maar we vinden het toch belangrijk om te vermelden.

Ben je na dit artikel nieuwsgierig geworden naar de beste vegan eiwitrepen? Eerder schreven wij een artikel over; wat zijn de beste vegan eiwitrepen? Hier geven we je tips over de lekkerste en gezondste vegan eiwitrepen, zodat je dit zelf niet hoeft uit te zoeken. Daarnaast hebben we ook een artikel geschreven over de beste vegan eiwitten van 2022. Heb je hier ook interesse in klik dan op de link. Ben je fan van raakfit.nl, kijk dan ook eens op onze instagram voor meer leuke artikelen! Graag zien we ook jouw reactie over onze artikelen. Heb je feedback of tips? Laat dan een reactie achter onderaan dit artikel.

Tip van de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *