Simpel & Vegan: Pasta pesto

Heb je trek in Italiaans? Wij hebben vaak niet de tijd om doordeweeks culinaire hoogstandjes op tafel te zetten. Hoe fijn is het dan om terug te pakken op zo’n makkelijk gerecht? Naast dat het snel en makkelijk is, is het ook nog super gezond. Dit vegan gerecht kun je met een half uur op tafel hebben staan. Vandaag presenteren we in de categorie Simpel & Vegan: Pasta pesto!

Ingrediënten

De ingrediënten voor deze simpel & vegan pasta pesto kun je halen in elke (grote) supermarkt. Voor twee personen, heb je de volgende boodschappen nodig:

  • Biologische volkoren pasta (200 gram)
  • scheutje olijfolie
  • 1 zoete ui
  • 1 Teen knoflook
  • Italiaanse roerbakmix (400 gram)
  • Alpro Cuisine (250 ml) (of iets soortgelijks)
  • Puro Vegan Pesto alla Genovese (135 gram)
pasta 1366922 640 pasta 1366922 640

Bereidingswijze

Kook water voor de pasta. Doe het water in een pan met de biologische volkoren pasta en kook ongeveer 10 minuten, totdat deze beetgaar is. Snij ondertussen de ui fijn en pers het teentje knoflook. Doe in een wokpan een scheutje olijfolie en wacht even tot dit opgewarmd is. Voeg daarna de ui en knoflook toe. Fruit dit een paar minuten op hoog vuur, totdat de ui een bruine gloed krijgt. Vervolgens voeg je de Italiaanse roerbakmix toe. Roer dit maximaal 5 minuten op half hoog vuur om te zorgen dat het beetgaar wordt. Nu is het tijd om de Alpro Cuisine toe te voegen. Dit doe je al roerend door de groenten. Als laatste stap voeg je een flinke eetlepel Puro Vegan Pesto in de pan en laat dit geheel op laag vuur 2 minuten staan. Je kunt naar smaak natuurlijk altijd meer pesto toevoegen. Giet de pasta af en haal de wokpan van het vuur. Serveer de pasta en de saus, et voilà!
Tip: Voor een extra bite is het ook lekker om champignons of vegan spekreepjes toe te voegen.

Ben je opzoek naar een kookboek met gezonde gerechten voor het hele gezin, klik dan hier. Eet smakelijk!

Op zoek naar welke voedingsstoffen je helpen bij herstel? Waarom je eiwitten moet eten na een zware training, lees je hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *