Simpel & Vegan: Gezonde wraps

Vandaag staan de gezonde wraps op het menu! Wij vertellen je graag meer over deze gezonde vegan variant. Leuk weetje: de wrap is een soort pannenkoek gemaakt van mais of tarwemeel, deze vindt zijn oorsprong in Mexico. De wrap vul je met groente naar keuze en klaar ben je! Makkelijk toch? Wil je meer weten over onze variant? Lees snel verder hoe wij het liefst de Simpel & Vegan: Gezonde Wraps maken.

Ingrediënten

De volgende ingrediënten heb je nodig om gezonde vegan wraps op tafel te zetten voor twee personen.

  • 8 Volkoren Wraps
  • Scheutje olijfolie
  • Haver fraîche (120 gram)
  • Garden Gourmet Falafel spinazie vegan (2 pakjes)
  • Rauwkost peen julienne (150 gram)
  • 1 komkommer
  • Mais (vers of blik)
  • 1 Paprika
  • 3 Tomaten
  • Sweet Chilli saus

Ben je opzoek naar een fitcooking lifestyle programma? In dit programma leer je meer over gezond eten en het koken van heerlijke gezonde gerechten. Interesse? Klik dan hier.

?wi=353065&ws= ?wi=353065&ws=

Bereidingswijze

In een koekenpan verhit je een scheutje olijfolie. Hier bak je de falafel spinazie vegan balletjes in tot ze warm en knapperig zijn. Doe dit ongeveer 6-8 minuten. Dit kan uiteraard ook in de oven (180 graden) of airfryer (160 graden). Vervolgens snijd je de paprika, tomaten en komkommer in kleine blokjes. De peen julienne en de mais zijn al klaar voor gebruik. Vervolgens maak je de wraps warm in de magnetron of oven. Deze kun je ook goed koud eten. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar koude wraps, omdat deze dan beter op te vouwen is. Nu gaat het leuke deel beginnen. Het beleggen van de wraps.

Wij zetten alle voorgesneden groenten en overige ingrediënten op tafel en vullen per keer één wrap. Je legt de wrap op een bord en smeert deze in met haver fraiche. Daarop leg je de vegan balletjes. De vegan balletjes snij ik het liefst nog doormidden, zodat deze beter in de wrap passen. Vervolgens doe je hier mais, peen julienne, tomaat, komkommer en paprika op zoveel als je wilt of past. Als laatste doe je er een scheutje chilli saus naar smaak overheen en vouw je de wrap dicht. Voilà, klaar om aan te vallen! Mocht je nou liever andere groentes in de wrap vouwen, dat kan uiteraard ook. Denk bijvoorbeeld aan avocado, ijsbergsla, cherry tomaatjes, spinazie; alles kan! Elke wrap is op deze manier een feestje.

Dit was onze Simpel & Vegan: Gezonde Wraps versie. Heb jij nog een goed idee? Laat het ons weten!

Drink je graag een kopje koffie na het eten? Lees hier dan snel verder voor meer informatie over wat koffie doet met je sportprestaties. Voor meer inspiratie hebben we ook een artikel geschreven over de leukste vegan kookboeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *