Simpel & Vegan: Bananen pannenkoeken

Wie houdt er niet van pannenkoeken?! Heerlijk als ontbijt of lunch in de vorm van wat kleinere pannenkoeken of als avondeten ter grootte van een koekenpan. Op de redactie maken we deze vaak in het weekend na een intensieve krachttraining, maar voor een luie avond is dit gerecht ook perfect. Lees je mee voor de perfecte vegan bananen pannenkoeken?

Ingrediënten vegan bananen pannenkoeken voor 2 personen:

  • 2 bananen
  • 150 gram havermout
  • 100 gram appelmoes (en eventueel extra voor eroverheen)
  • Plantaardige melk (havermelk, amandelmelk, sojamelk)
  • 1 flinke eetlepel kaneel
  • Olijfolie

We beginnen de bereiding met het vermalen van de havermout. Doe dit in een blender of mixer en vermaal tot het meel is. Voeg vervolgens de 2 bananen toe in stukken, de appelmoes, de kaneel en een flinke scheut havermelk (minimaal een glas) toe. Mix het geheel tot het egaal van structuur is. Als het nog iets te dik is, voeg je nog een beetje van de plantaardige melk toe tot de structuur zo dun is als jij wilt.

Lees verder onder de afbeelding.

?wi=353065&ws= ?wi=353065&ws=

Zo maak je de vegan bananen pannenkoeken

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en verdeel een kleine scheut olijfolie in de pan. Afhankelijk van de grootte van de pannenkoeken, vul je de pan met de mix. Als je kleine pannenkoekjes wilt maken, passen er 2 à 3 per keer in de pan. Giet de mix voorzichtig op één plek, waarbij de plek waar je giet, het midden van het kleine pannenkoekje kan zijn (dus iets van de zijkant af). Herhaal dit twee of drie keer, afhankelijk van de grootte van de pannenkoekjes. Als je gaat voor één pannenkoek, kun je de mix in de pan gieten, terwijl je die ronddraait om de mix over de pan te verdelen. Doe dit totdat het beslag op is.

Een van de beste tips die we hebben is echt super simpel. Soms zijn de pannenkoeken iets te hard en lijkt het eerder een koek. Door ze warm te houden tussen twee borden, worden de pannenkoeken vanzelf zo zacht als je ze gewend bent uit je jeugd. Dit is uiteraard ook dé truc om de pannenkoeken warm te houden tot je ze allemaal gebakken hebt en iedereen er tegelijk van kan smullen. Samen eten is toch wat gezelliger, vind je niet?

Als topping kun je echt alles gebruiken. Zelf vinden we het heerlijk om vers fruit zoals aardbeien, blauwe bessen, banaan of mango toe te voegen. Iets minder gezond, maar zeker ook vegan chocopasta of plantaardige slagroom zijn heerlijk als topping. Begin je al te watertanden? Wij zijn ze in ieder geval alweer aan het bakken!

Wil je meer simpel & vegan gerechten? Kijk dan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *