Simpel & Vegan: Bananenbrood

Deze keer nemen we je mee in het bakken van een heerlijk en simpel vegan bananenbrood. Er gaan meerdere geruchten over waar bananenbrood is ontstaan. Sommige verhalen beweren dat bananenbrood uit Zuid-Amerika komt, waar andere verhalen vertellen dat bananenbrood in Amerika bedacht is in de jaren 1930 door de producenten van bakpoeder. Daarnaast gaat er nog een wild gerucht dat Amerikanen overrijpe bananen in de grote depressie niet wilde weggooien en daarom in gerechten gebruikten. Het laatste gerucht is dat Chiquita een kookboek onder de naam Chiquita Banana’s Recipe Book uitbracht en deze wereldwijd verspreidde waardoor bananenbrood ineens populair werd. Waar het bananenbrood ook vandaan komt, het is gewoon erg lekker en in dit artikel vertellen we je hoe je het maakt!

Ingrediënten

De ingrediënten die je nodig hebt voor een vegan bananenbrood zijn onderstaand opgenomen. Met deze ingrediënten haal je ongeveer 12 sneetjes bananenbrood uit je creatie.

  • 3 (over)rijpe bananen
  • 300 gram volkoren tarwemeel (speltmeel is ook een optie)
  • 250 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl kaneelpoeder (mag een beetje meer naar smaak)
  • 1 mespuntje zout

Bereidingswijze vegan bananenbrood

Verwarm de over voor op 180 graden en leg één vel bakpapier in je bakblik zodat de randen goed bedekt zijn. Pak daarna een grote mengkom en pel de bananen. Doe ze vervolgens in de mengkom en prak ze fijn. Zorg ervoor dat de bananen grof geprakt zijn er mogen beste wat grotere stukken in de mengkom zitten. Dit is uiteindelijk in het eindproduct lekker voor de bite. Vervolgens giet je 250 ml ongezoete amandelmelk bij de bananenprak. Pak een tweede mengkom en doe hierin 300 gram volkoren tarwemeel, 1 tl bakpoeder, 1 tl baking soda, 1 mespuntje zout en 1 tl kaneelpoeder. Meng alles goed door en voeg dit samen in een kom bij de amandelmelk / het bananenprakje.

Roer alles goed door met een spatel totdat al het meel is opgenomen en niet meer zichtbaar is. Giet daarna dit mengsel in je bakvorm en zet het in de over voor ongeveer 45 tot 50 minuten. Als tip om te kijken of het vegan bananenbrood gaar is, stop je een lange satéprikker in het midden en haal hem er gelijk weer uit. Als deze schoon is, dan is het brood gaar. Mocht er nog deeg blijven plakken aan de satéprikker, dan moet hij nog wat langer. Wanneer het vegan bananenbrood gaar is laat het ongeveer 30 minuten rusten totdat het afgekoeld is en snij het aan. Eet smakelijk!

Heb je zin in een lekkere snack zonder zelf te hoeven koken? Dan hebben we ook een artikel geschreven over de 5 gezondste vegan eiwitsnacks en de lekkerste vegan proteïne koekjes. Heb je tips en tricks. Laat dan vooral een reactie achter onder aan dit artikel!

Tip van de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *