Met deze top 5 krachtige vegan energy gel presteer je optimaal!

Als duursporter heb je vast weleens gehoord of gebruik gemaakt van een energy gel. Dit plakkerige en stroperige goedje geeft je snel energie om door te gaan en de hongerklop uit te stellen. Ben je bezig met een sport of wandeltocht waarbij je onderweg voeding nodig hebt? Dan grijp je al snel naar een energy gel. Dit is makkelijk mee te nemen in bijvoorbeeld een rugzak, broekzak, running belt of achterzak in je wielrentenue. In dit artikel zullen we je meer vertellen over de beste vegan energy gel.

Wat is een energy gel?

Wanneer je een flinke krachtsinspanning doet, heb je soms niet genoeg energie om je krachtsinspanning vol te houden. In dat geval kun je een energiegel nemen om snel weer door te kunnen met je sport of activiteit. Vaak worden deze gelletjes gebruikt bij duursporten als hardlopen, wielrennen, mountainbiken of een triatlon. Uiteraard kun je ze ook gebruiken tijdens het wandelen. Een energy gel is een koolhydraatrijke vloeibare substantie die snel wordt opgenomen in het lichaam. Hierdoor krijg je snel een extra boost aan energie. De reden dat dit zo snel wordt opgenomen door je lichaam is dat er in een energy gel veel koolhydraten verdund met water zitten. Met andere woorden, veel suiker voor een boost energie die makkelijk verteerbaar zijn voor je lichaam. Koolhydraten worden makkelijker en sneller opgenomen wanneer ze minder geconcentreerd zijn. Qua calorieën zit er in één gel ongeveer 140 tot 180 calorieën.

De voordelen van energiegel zijn:

  • Snelle energie boost
  • Langer kunnen presteren
  • Gemakkelijk te eten / drinken
  • Gemakkelijk mee te nemen (neemt niet veel ruimte in)
  • Verkrijgbaar in verschillende smaken (met cafeïne, magnesium en verschillende fruitsmaken)

Uiteraard is het belangrijk dat je tijdens het gebruik van energy gel voldoende water drinkt, zodat het snel door je lichaam getransporteerd wordt. Daarnaast raden wij aan om een zo natuur mogelijke energy gel te gebruiken zonder extra smaakstoffen. Ook is het goed om te weten dat deze energiegellen mierzoet zijn. Het is handig om van tecoren eens een verpakking open te maken, zodat je niet helemaal onder zit tijdens je duursport.

?c=11113&m=1122044&a=386464&r=&t=html ?c=11113&m=1122044&a=386464&r=&t=html

Onze top 5 van beste vegan energy gel

Nu je weet wat een energy gel is en wat de voordelen zijn voor je sportprestaties, wil je natuurlijk weten welke vegan energy gel het beste is. Onderstaand vind je onze top 5 favoriete energy gels. Wij hebben gekeken naar de puurheid en de smaak van de vegan energy gel.

1. Sis Go Isotonic Gel Tropical

Beste vegan energy gel
Sis Go Isotonic Gel Tropical – € 2,25 per verpakking

De Sis Go Isotonic Gel Tropical vinden wij de beste optie als vegan energy gel. Het hoofdingrediënt is Maltodextrine. Dit is een stof die gehaald wordt uit mais. Daarnaast is deze gel er in verschillende smaken, waaronder tropical, favoriet hier op de redactie. Ook is er aan sommige energy gelletjes cafeïne toegevoegd, mocht je dit prettig vinden. Je kunt ook kiezen voor de cafeïnevrije variant. Andere gebruikers geven aan geen verschil te proeven tussen een vegan variant en de non-vegan variant van deze energy gel. In deze vegan energy gel zit 22 gram koolhydraten per gel. Daarnaast is hij in te nemen zonder toevoeging van water.

2. Qwin Isopro Gel Lemon

Beste vegan energy gel
Qwin Isopro Gel Lemon – € 1,94 per verpakking

In de Qwin Isopro Gel Lemon zit 23 gram aan koolhydraten verwerkt. Daarnaast is net als de nummer 1 het hoofdingredient Maltodextrine. Wij vinden de limoen smaak erg lekker en deze geeft ons een goede boost tijdens het sporten. In deze vegan energy gel zijn geen kunstmatige kleur-, smaak- en geurstoffen toegevoegd. Hierdoor is de gel puur qua ingrediënten. Ook bij deze vegan energy gel hoef je geen water te gebruiken om het in te nemen. De reden dat hij niet op nummer 1 staat, komt door het feit dat er niet veel verschillende smaken en soorten beschikbaar zijn.

3. PowerBar Powergel Lemon Lime

Vegan energie gel Powerbar 1 Vegan energie gel Powerbar 1
PowerBar Powergel Lemon Lime – € 2,09 per verpakking

De PowerBar Powergel Lemon Lime is een vloeibare sportvoeding voor tijdens een intensiever krachtinspanning. Daarnaast is dit een vegan energy gel van een van de bekendste merken in de sportvoeding. Wat deze reep zo speciaal maakt is de C2MAX formule. Dit is een formule met een speciale koolhydratenmix van glucose-fructose. Dit zorgt ervoor dat de spieren tot 55% meer koolhydraten opnemen. Op die manier krijg je meer energie van een energy gel. Een nadeel van de energy gel is dat je hem moet innemen met 150 ml water. Er zijn een aantal heerlijke smaken beschikbaar voor de echte liefhebber. De energy gel bevat 26,7 gram aan koolhydraten per verpakking. Daarnaast is hij gemiddeld qua prijs.

4. Maurten Gel 100

Beste vegan energy gel
Maurten Gel 100 – € 3,50 per verpakking

De Maurten Gel 100 is een hypermoderne en innovatieve energy gel. De Hydrogel-technologie is ontwikkeld door Maurten en zorgt ervoor dat energy gel direct wordt omgezet naar hydrogel. Dit gebeurt door het zuur in de maag, waardoor het sneller en efficiënter wordt omgezet in energie. In deze vegan energy gel zit 25 gram koolhydraten per verpakking. Daarnaast heeft Maurten ook nog één andere smaak met toegevoegde cafeïne. Hierdoor is er niet veel keuze. Ook is dit de duurste vegan energy gel in onze top 5.

5. Isostar Fruit Gel Energy Actifood

Vegan energie gel Isostar 1 Vegan energie gel Isostar 1
Isostar Fruit Gel Energy Actifood – € 2,90 per verpakking

Dit is een van de energy gels waar echte vitamines in verwerkt zijn. In deze Isostar Fruit Gel Energy Actifood zit vitamine B1, C, E en echte stukjes fruit. Je leest het goed, echte stukjes fruit! Daarnaast zit de vegan energy gel in een handige hersluitbare verpakking. In een verpakking zit 46 gram licht verteerbare koolhydraten. Daarnaast is deze energy gel in twee smaken te koop, namelijk exotic en apple. Wij vinden de stukjes wel minder fijn tijdens een intensieve training, maar hij is wel lekker qua smaak.

Ben je naast de beste vegan energy gel ook benieuwd naar andere manieren om meer energie te krijgen tijdens je workout? Dan hebben wij een interessant artikel geschreven over de beste vegan eiwitrepen. Deze eiwitrepen kun je eten voor of na je workout. Ook zijn ze lekker als tussendoortje. Heb je tips of opmerking voor ons? Laat dan een reactie achter onder dit artikel.

Tip van de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *