Ben je fan van lekker en simpel eten? Dan is de rode pasta een heerlijk gezonde en snelle maaltijd. Deze pasta zit boordevol gezonde groente en vitamines. Daarnaast kan je met deze pasta makkelijk variëren met verschillende groentes. Hierbij presenteren wij vandaag in de categorie Simpel & Vegan: Rode pasta.
Ingrediënten
De ingrediënten die je nodig hebt voor deze heerlijke vegan rode pasta zijn niet duur en voor de meeste mensen bekende producten. Dit alles is uiteraard te kopen in de meeste supermarkten. Om een maaltijd voor twee personen te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:
- Volkoren Pasta (200 gram)
- Heinz Tomato Frito ( 1 pakje van 212 gram)
- Kastanje champignons (250 gram)
- 1 courgette
- Italiaanse roerbakmix (400 gram)
- 1 scheutje olijfolie
De volgende producten zou je extra kunnen toevoegen:
- Vegetarische Slager Kipstuckjes (160 gram)
- Aubergine
- Zongedroogde tomaatjes
- Kappertjes

Bereidingswijze vegan rode pasta
Kook water voor de pasta. Doe het water in een pan met de biologische volkoren pasta en kook ongeveer 10 minuten, totdat deze beetgaar is. Mocht je vegetarische Slager Kipstuckjes willen toevoegen, bak deze dan eerst in een scheutje olijfolie. Snijd ondertussen de kastanje champignons in plakken en de courgette in stukjes. Voeg daarna de courgette, roerbakmix en eventueel extra groente toe. Bak dit ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur mee. Voeg na deze 5 minuten het pakje Heinz Tomato Frito toe en laat het geheel 5 minuten pruttelen. Giet de pasta af en verdeel dit over twee borden. Voeg daarna de groente met saus toe en je hebt een overheerlijke rode pasta voor na een lange werkdag!
Heb je na het lezen van de rubriek Simpel & Vegan ook behoefte aan meer vegan gerechten? Kijk dan eens naar ons artikel over de leukste vegan kookboeken en laat je inspireren!