Wat zijn de beste vegan eiwitten van 2024? Dit is onze top 5!

Steeds meer sporters stappen over op vegan eiwitten. Dat is niet gek, aangezien het aanbod van plantaardige proteïne de laatste jaren exponentieel is gegroeid. Daarmee is ook de structuur en het aanbod in smaak sterk verbeterd. Met zoveel nieuwe soorten en smaken is het misschien moeilijk om de juiste vegan eiwitten voor jou te vinden. Aangezien wij zelf moeite hadden om de juiste vegan proteïne te vinden, willen we graag onze ervaringen delen. Jaarlijks maken we een lijst met de beste vegan eiwitten en dat is ook dit jaar niets anders. Dus, om je op weg te helpen hebben wij de beste vegan eiwitten van verschillende merken op een rij gezet.

Waar moet het beste vegan eiwitpoeder aan voldoen?

Onze top 5 beste vegan eiwitten wordt bepaald op basis van een aantal kenmerken. Allereerst, hebben we het aantal gram eiwitten per scoop als criterium genomen. Je wilt namelijk niet dat je significant meer moet nemen om dezelfde hoeveelheid eiwitten binnen te krijgen als bij niet-plantaardige opties. Ten tweede hebben we gekeken naar structuur. Dit is onder de vegan eiwitten een belangrijke eigenschap, omdat de structuur ervoor zorgt hoe het mengt en niet geheel belangrijk: of je het wel weg krijgt. Niemand wordt blij van het idee van een hap zand. Als laatst hebben we gekeken naar de smaak van de verschillende soorten. De smaak is uiteindelijk de reden dat je met gemak een zak leeg schept en het goedje wil toevoegen aan zoveel mogelijk maaltijden en tussendoortjes.

We hebben gekeken naar zowel onze eigen ervaring als de ervaring van vrienden, lezers en andere gebruikers.

Wat zijn de beste vegan eiwitten van 2024?

Hieronder zullen we onze top 5 beste vegan eiwitten verder toelichten.

1. Pea Protein Isolate – MyProtein

beste vegan proteine raakfit.nl beste vegan proteine raakfit.nl
Pea Protein Isolate, vanaf € 16,99 per 500 gram

Dit is naar onze mening de absoluut beste vegan eiwit en daarom met stip op nummer 1! Deze soort bevat 80 gram eiwitten per 100 gram poeder en 5,5 gram vet. Het mengt goed en geeft geen overheersend zanderig gevoel aan je maaltijd of shake. Zelf zijn we erg fan van de aardbeiensmaak, maar als je liever een chocolade-, koffie-, zoute karamel- of neutrale smaak wilt, word je hier ook blij van. Een kilo proteïne kost € 27,99. Een grotere zak à 2,5 kilo, geeft de meest voordelige prijs van € 25,19 per kilo. Myprotein.com heeft vaak acties, dus zoek gerust ook een kortingscode.

2. Vegan Perfection – Body & Fit

Beste vegan eiwitten
Vegan perfection, vanaf € 35,99 per 986 gram

Op nummer twee komt deze blend. Hij presteert qua inhoud net iets minder dan onze nummer 1. 100 gram poeder bestaat uit maximaal 77 gram eiwitten en maximaal 7,4 gram vet, afhankelijk van welke smaak je kiest. Qua structuur zijn de meningen verdeeld, maar als je de juiste combinatie hebt gevonden, is deze super. Momenteel kun je deze krijgen in de smaken cappuccino, vanille, chocolade, salted caramel en strawberry banana. Een zak van 2,26 kilogram, de voordeligste optie, kost € 76,99. Omgerekend komt dit neer op ruim € 34 per kilo, waarmee deze aanzienlijk duurder is dan de nummer 1. Je kunt de Vegan Perfection hier kopen.

3. Green Protein – XXL Nutrition

Beste vegan proteine van XXL Nutrition
Green protein, vanaf € 26,99 per kilo

De beste vegan optie van XXL Nutrition heet Green protein en is onze nummer drie. Qua voedingswaarden doet deze vrijwel hetzelfde als de nummer twee met maximaal 77,8 gram eiwitten per 100 gram en 7,6 gram vet. Deze proteïne mengt erg goed, alleen de smaak laat soms te wensen over. Je kunt momenteel kiezen tussen de smaken chocolade, vanille en aardbei. Een pot van één kilo kost nu € 26,99. Met deze reden hebben we dit product ook net achter de nummer drie gezet. De keuze tussen twee en drie is dus een afweging tussen smaak en prijs.

4. Fit Green Protein – Orange Fit

Beste vegan proteïne van orangefit
Fit Green Protein, vanaf € 33,90 per 750 gram

Als het aankomt op vegan eiwitpoeders, mag deze zeker niet in het rijtje ontbreken. De reviews over dit Nederlandse product zijn razend enthousiast. Per 100 gram bevat deze proteïne 77 tot 79,6 gram eiwitten en tussen de 7,9 en 8,6 gram vetten. Wel iets meer vetten dan andere in dit overzicht, maar nog steeds niet slecht. Deze mengt erg goed en is niet chemisch van smaak. Deze zakken zijn verkrijgbaar in de smaken aardbei, chocolade, banaan, vanille en mango/perzik. Hiermee biedt Orange Fit een bijzonder uitgebreid smakenpallet. De prijs per kilo bedraagt € 45,20, waarmee de proteïne aanzienlijk duurder is dan de andere opties. Met deze reden hebben we Orange Fit op de vierde plaats gezet. Je kunt de proteïne hier bestellen.

5. Gold Standard 100% Plant-based Protein – Optimum via Body&Fit

C100027 Image 01 edited C100027 Image 01 edited
Gold Standard 100% Plant-based Protein, € 26,99 per 684 gram

Deze vegan eiwitpoeder is ook een goede voor het rijtje van beste vegan proteïne. Deze hebben we met name opgenomen vanwege de pure ingrediënten. Aan dit eiwitpoeder wordt bijvoorbeeld geen stevia toegevoegd. Per 100 gram bevat het poeder maximaal 74 gram eiwitten en 7,6 gram vet. Daarmee komt deze qua eiwitten lager uit dan de rest van de lijst, maar qua vetten zeker niet. Enige echte minpunt is dat deze niet zo lekker mengt met water, maar dat kun je oplossen door iets meer water te gebruiken dan aanbevolen. De Gold standard is verkrijgbaar in de smaken vanille en chocolade en kost per kilo € 39,46.

Wat je nog moet weten over de beste vegan eiwitten

Momenteel zijn dit onze beste vegan eiwitten. De industrie van vegan proteïne staat, net als wij, niet stil. We zullen dit artikel regelmatig updaten met nieuwe soorten, meer informatie en verbeterde reviews. Heb jij een suggestie voor ons? We horen het graag! Ben je ook nieuwsgierig wat de voordelen van proteïne zijn? We schreven er hier al een artikel over! In dit artikel staat het lekkerste recept om zelf vegan eiwitrepen te maken. Dan kun je jouw nieuwe eiwitten direct op allerlei manieren testen. We begrijpen ook dat je eiwitrepen liever gewoon koopt, dus zochten we uit wat de lekkerste vegan eiwitrepen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *