Dit zijn de 6 beste vegan eiwitrepen van 2024

Voor, tijdens of na het sporten heb je vast weleens een eiwitreep gegeten om je energie weer op niveau te krijgen. Ook zijn ze lekker als tussendoortje op je werk en om ervoor te zorgen dat je genoeg binnen krijgt. De afgelopen jaren is het aanbod flink uitgebreid. Tijd om een nieuwe toplijst op te stellen. Wij hebben een aantal vegan eiwitrepen getest en vertellen je graag wat wij vonden. Wat de beste vegan eiwitrepen zijn? Dat lees je in dit artikel!

Wat zijn vegan eiwitrepen?

Voordat we de resultaten met je delen is het belangrijk om te weten wat eiwitrepen zijn. De naam zegt het eigenlijk al; eiwitrepen zijn een soort snack die voorzien in een grote hoeveelheid eiwitten, ook wel proteïne. Eiwitten helpen je spieren sneller herstellen na een inspanning of geven je juist energie tijdens een inspanning. In vegan eiwitrepen wordt bij de productie geen gebruik gemaakt van dierlijke producten. Je kunt natuurlijk ook al een groot deel proteïne uit eiwitrijke vegan voeding halen, maar zo’n reep is gemakkelijker om je voedingsstoffen binnen te krijgen.

Onze top 6 vegan eiwitrepen

Wat zijn onze favoriete vegan eiwitrepen? Wij hebben in deze test gelet op de volgende punten;

  • De smaak
  • De hoeveelheid eiwitten per reep
  • De hoeveelheid vet
  • De prijs

We houden je niet langer in spanning. Dit zijn de beste vegan eiwitrepen!

1. Crispy Protein Bar – XXL Nutrition

Crispy Protein Bar Apple Cinnamon XXL edited Crispy Protein Bar Apple Cinnamon XXL edited
XXL Nutrition – Crispy Protein Bar, vanaf € 1,92 per stuk

We blijken dit jaar een nieuwe favoriet te hebben! De crispy protein bar van XXL Nutrition combineert een grote hoeveelheid eiwitten per reep, namelijk ruim 20 gram, en een goede prijs per stuk, wat ervoor zorgt dat deze binnenkomt als nummer 1. Ook de overige macro’s, koolhydraten en vetten, zijn in proportie. De geroosterde rijst puffs zorgen ervoor dat je vergeet dat het gaat om een vegan eiwitreep en dat je bijna het gevoel hebt dat je een andere candybar eet. Deze reep is verkrijgbaar in de smaken vanille en appel/kaneel, waarbij wij de appel/kaneel lekkerder van smaak vonden. Dus voor wie houdt van een lekkere bite in zijn reep; dit is je nieuwe favoriet.

2. Vegan Protein Bar – Body & Fit

Vegan proteinebar
Body & Fit – Vegan Protein Bar, vanaf € 1,83 per stuk

De vegan protein bar van Body & Fit komt daarna het beste uit onze test. Wij zijn fan van de smaak en dan vooral de Cookie Dough. Daarnaast is hij laag in suikers en hoog in eiwitten. Er zit maar liefst 20 gram plantaardige eiwitten verwerkt in elke reep en de smaak is niet te zoet. Leuk weetje is dat de plantaardige eiwitten koudgeperst zijn, waardoor de eiwitten (blijkbaar) maximaal werkzaam blijven. De vegan eiwitreep is wel vrij chewy van textuur en komt daarom op de tweede plaats.

3. Plant Protein Bar – Optimum Nutrition

DOUBLE RICH CHOCOLATE PLANT PROTEIN BAR Optimum Nutrition DOUBLE RICH CHOCOLATE PLANT PROTEIN BAR Optimum Nutrition
Optimum Nutrition – Plant protein bar, vanaf € 2,75 per stuk

Optimum Nutrition is in Nederland wat minder bekend, maar zeker niet minder goed. We zijn namelijk best onder de indruk van deze vegan eiwitreep. Het bevat 18 gram eiwitten per reep en dat is erg veel! De reep is op basis van soja- en erwteneiwitten. Na openen heb je eigenlijk het gevoel dat je een normale candybar eet. Er zijn twee smaken beschikbaar, namelijk de nieuwe smaak Double Rich Chocolate en de Chocolate Mint. De Double Rich Chocolate is heerlijk en verreweg de beste smaak van de twee. Ook deze smaak is niet overdreven zoet. Qua prijs is deze reep wel aan de hoge kant, maar dat is het qua inhoud ook zeker waard.

4. Vegan Protein Bar – Barebells

Barebells vegan eiwitreep edited 2 Barebells vegan eiwitreep edited 2
Barebells – Vegan Protein Bar, vanaf € 2,29 per stuk

De eiwitrepen van Barebells zijn een goede derde in onze lijst. Het merk wordt steeds bekender bij het grote publiek in Nederland. Barebells is een Zweeds bedrijf dat zich focust op gezonde sportvoeding. De repen van Barebells staan bekend om hun unieke en goede smaak. Deze is niet te onderscheiden van de ‘normale’ eiwitrepen. In één reep zit 15 gram plantaardige proteïne en dat is eigenlijk de reden dat deze reep op de vierde plaats staat. Qua smaak en textuur zijn we namelijk meer fan van deze reep dan van de nummer 2. Deze vegan reep is te koop in twee smaken, namelijk Salty Peanut en Hazelnut & Nougat. Onze favoriet is Salty Peanut.

5. N’Joy Vegan Protein Bar – XXL Nutrition

NJoy Protein Bar XXL Nutrition 1 edited NJoy Protein Bar XXL Nutrition 1 edited
XXL Nutrition – N’Joy Vegan Protein Bar, vanaf € 1,66 per stuk

XXL Nutrition is natuurlijk al eerder genoemd en een bekende speler in de wereld van sportvoedingssupplementen. Deze reep bevat iets meer dan 13 gram eiwitten per reep. Dit is gehaald uit soja, erwten en rijst. De vegan reep is lekker van smaak en de bovenkant is lekker knapperig. Daarnaast vonden we de reep ook goed smeuïg, maar niet té. Eigenlijk verdient deze een gedeelde vijfde plaats met de reep hieronder, maar deze reep doet het qua vetpercentage per reep toch net iets beter. Helaas is deze momenteel nog verkrijgbaar in één smaak, namelijk salted caramel.

6. Pea-Nut Square – MyProtein

vegan eiwitrepen
MyProtein – Pea-nut Square, vanaf € 1,75 per stuk

MyProtein ken je waarschijnlijk wel, omdat het internationaal één van de grootste verkopers is van proteïne. Ze hebben gelukkig ook een vegan eiwitreep in twee smaken: Choc chip, choc berry en choc orange. Vooral chocolade varianten dus! Per reep bevat deze 12 gram plantaardige eiwitten en staat daarom op de zesde plaats. De smaak is heerlijk en doet een beetje denken aan M&M’s. De structuur is niet te droog, maar ook zeker niet te kleverig. De overige macro’s zorgen ervoor dat deze reep onderaan staat. Er zit namelijk meer vet dan eiwitten in deze repen. Dat is niet gek, gezien de repen als hoofdbestanddeel pinda’s bevatten. De vetten zijn dus wel afkomstig uit een gezonde bron.

Meer weten over vegan eiwitrepen?

Heb je honger gekregen en kun je niet wachten tot de eiwitrepen binnenkomen? We schreven al een artikel over hoe jij zelf vegan eiwitrepen maakt. Daarnaast vertellen we hier meer over waarom eiwitten gezond zijn. We zochten ook uit welke vegan eiwitpoeders het beste zijn! Genoeg om je honger naar kennis (en eiwitten) te stillen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *