Dit zijn de 6 beste vegan eiwitrepen!

Voor, tijdens of na het sporten heb je vast weleens een eiwitreep gegeten om je energie weer op niveau te krijgen. Ook zijn ze lekker als tussendoortje op je werk en om ervoor te zorgen dat je genoeg binnen krijgt. Wij hebben een aantal vegan eiwitrepen getest en vertellen je graag wat wij vonden. Wat zijn de beste vegan eiwitrepen? Dat lees je in dit artikel!

Wat zijn vegan eiwitrepen?

Voordat we de resultaten met je delen is het belangrijk om te weten wat eiwitrepen zijn. De naam zegt het eigenlijk al; eiwitrepen zijn een soort snack die voorzien in een grote hoeveelheid eiwitten/proteïne. Eiwitten helpen je spieren sneller herstellen na een inspanning of geven je juist energie tijdens een inspanning. In vegan eiwitrepen wordt bij de productie geen gebruik gemaakt van dierlijke producten. Je kunt natuurlijk ook al een groot deel proteïne uit eiwitrijke vegan voeding halen.

Onze top 6 vegan eiwitrepen

Wat zijn onze favoriete vegan eiwitrepen? Wij hebben in deze test gelet op de volgende punten;

 • De smaak
 • De hoeveelheid eiwitten per 100 gram
 • De hoeveelheid vet
 • De prijs

We houden je niet langer in spanning. Dit zijn de beste vegan eiwitrepen!

1. Vegan Protein Bar – Body & Fit

vegan eiwitrepen
Body & Fit – Vegan Protein Bar (vanaf € 1,41 per stuk)

De vegan protein bar van Body & Fit komt het beste uit onze test. Wij zijn fan van de smaak en dan vooral de Cookie Dough. Daarnaast is hij laag in suikers en hoog in eiwitten. Er zit maar liefst 20 gram plantaardige eiwitten verwerkt in elke reep. Leuk weetje is dat de plantaardige eiwitten koudgeperst zijn, waardoor de eiwitten (blijkbaar) maximaal werkzaam blijven. De reep is niet te zoet. De vegan eiwitreep is wel vrij chewy van textuur en er zitten hier en daar niet plantaardige stoffen in verwerkt. Dit betreffen kunstmatige stoffen.

2. Vegan Protein Bar – Barebells

Vegan protein bar
Barebells -Vegan Protein Bar (vanaf € 1,99 per stuk)

De eiwitrepen van Barebells zijn een goede tweede in onze lijst. Het merk is nog niet echt bekend bij het grote publiek in Nederland, maar daar gaat zeker verandering in komen. Barebells is een Zweeds bedrijf dat zich focust op gezonde sportvoeding. De repen van Barebells staan bekend om hun unieke en goede smaak. Deze is bijna niet te onderscheiden van de ‘normale’ eiwitrepen. In één reep zit 15 gram plantaardige proteïne en dat is eigenlijk de reden dat deze reep op de tweede plaats staat. Qua smaak en textuur zijn we namelijk iets meer fan van deze reep. Deze vegan reep is te koop in twee smaken, namelijk Salty Peanut en Hazelnut & Nougat. Onze favoriet is Salty Peanut.

3. Plant Protein Bar – Optimum Nutrition

Vegan Plant protein bar
Optimum Nutrition – Plant protein bar (vanaf € 2,30)

Optimum Nutrition is in Nederland wat minder bekend, maar zeker niet minder goed. We zijn namelijk best onder de indruk van deze vegan eiwitreep. Het bevat 18 gram eiwitten per reep. Dat is erg veel! De reep is op basis van soja- en erwteneiwitten. Na openen heb je eigenlijk het gevoel dat je een normale candybar eet. Er zijn twee smaken beschikbaar, namelijk Chocolate sea salt en Chocolate Mint. De sea salt is heerlijk en verreweg de beste smaak van de twee. De smaak is ook niet overdreven zoet. Als je nog op zoek bent naar je favoriet, moet je deze ook absoluut een keer proberen.

4. N’Joy Vegan Protein Bar – XXL Nutrition

veganistische eiwitreep XXL Nutrition
N’Joy Vegan Protein Bar – XXL Nutrition (vanaf € 1,80 per stuk)

Nog een bekende speler in de wereld van sportvoedingssupplementen is XXL Nutrition. Deze reep bevat iets meer dan 13 gram eiwitten per reep. Dit is gehaald uit soja, erwten en rijst. De vegan reep is lekker van smaak en de bovenkant is lekker knapperig. Daarnaast vonden we de reep ook goed smeuïg, maar niet té. Eigenlijk verdient deze een gedeelde vierde plaats met de reep hieronder, maar deze reep doet het qua vetpercentage per reep toch net iets beter. Helaas is deze momenteel verkrijgbaar in één smaak, namelijk salted caramel.

5. Pea-Nut Square – MyProtein

vegan eiwitrepen
MyProtein – Pea-nut Square (vanaf € 1,66 per stuk)

MyProtein ken je waarschijnlijk wel, omdat het een van de grootste verkopers is van proteïne. Ze hebben gelukkig ook een vegan eiwitreep in drie smaken: Choc berry, choc chip en choc orange. Lekker veel chocolade varianten dus! Per reep bevat deze 12 gram plantaardige eiwitten en staat daarom op de vijfde plaats. Naast plantaardig zijn deze repen ook nog eens glutenvrij. De smaak is heerlijk en doet een beetje denken aan M&M’s. De structuur is niet te droog, maar ook zeker niet te kleverig. Wat wil je nog meer?! Deze vegan reep staat vrijwel gelijk aan de nummer vier, behalve dat deze reep iets goedkoper is.

6. Vegan Vitamin Bar – Jake Food

vegan vitaminbar
Jake – Vitamin Bar (vanaf € 2,50)

Deze reep is een complete vegan vitaminebar. Het uitgangspunt van Jake Food is het creëren van een vitaminereep met gezonde voedingswaarden. De vegan vitamin bar is goed geschikt als lichte maaltijd of tussendoortje. In één reep zit ongeveer 19 à 20 gram eiwitten. Rijst, haver en erwten zijn de basis voor deze eiwitten. Door deze eiwitten blijft je bloedsuikerspiegel stabiel. Wij vinden deze reep daarom zeker een goede alternatief naast de bovenstaande ‘echte’ eiwitrepen.

Meer weten over vegan eiwitrepen?

Heb je honger gekregen en kun je niet wachten tot de eiwitrepen binnenkomen? We schreven al een artikel over hoe jij zelf vegan eiwitrepen maakt. Daarnaast vertellen we hier meer over waarom eiwitten gezond zijn. We zochten ook uit welke vegan eiwitpoeders het beste zijn! Genoeg om je honger naar kennis (en eiwitten) te stillen dus!

2 reacties

  • Hi Inge,

   Dankjewel voor je reactie! Je hebt helemaal gelijk.
   We updaten dit artikel regelmatig met nieuwe favorieten, dus we hebben de reep inmiddels vervangen door een betere reep.

   Groet,
   Team RaakFit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *