De documentaires en series over voeding die je zeker gezien moet hebben!

Iedereen wil zoveel mogelijk te weten komen over gezond leven. Voeding is daar een zeer belangrijk onderdeel van. De kennis over voeding verandert continu en we leren steeds meer. We hebben verschillende documentaires en series over voeding voor je op een rij gezet, zodat jij op de hoogte kan blijven van de ontwikkelingen op dit gebied. We hebben per streamingsdienst de meest interessante documentaires uitgelicht.

Netflix

1. The Game Changers

Deze documentaire neemt je mee in de wereld van bekende topatleten die vegan of plant-based (zijn gaan) leven. Door middel van op onderzoek gebaseerde informatie over de positieve effecten hiervan wordt een ijzersterk de keuze voor plantaardig eten onderbouwd.

2. What the health

Een documentaire over het verband tussen voeding, gezondheid en ziekte. Het geeft een inkijkje in de miljarden die op het spel staan in de zorg, farmaceutische- en levensmiddelenindustrie.

3. Rotten

Rotten is een serie over de donkere kant van voedsel. Hierin wordt per aflevering een voedingsmiddel onder de loep gehouden. Er zijn onder andere afleveringen over honing, avocado’s en wijn. Hierdoor krijg je de achterliggende industrie van de producten te zien voordat het in de schappen ligt.

4. Cowspiracy

Deze documentaire gaat over de impact van de vleesindustrie. Dit belicht niet alleen de gezondheid, maar vooral ook de invloed op de toekomst van onze planeet.

?c=17537&m=1697353&a=386464&r=&t=html ?c=17537&m=1697353&a=386464&r=&t=html

Videoland

1. In defense of Food

In deze documentaire wordt onderzocht welke westerse eetgewoontes door een combinatie van onvolledig onderzoek, politiek en marketing in ons dagelijks eetpatroon belanden. Dit terwijl veel van deze eetgewoontes juist de gezondheid in gevaar brengen.

NPO

NPO mag ook zeker niet ontbreken in een lijst van de leukste documentaires en series over voeding.

1. Broodje gezond

Dit is een serie waarbij elke aflevering wordt ingezoomd op een specifiek onderwerp, zoals soja, vis, e-nummers of sap. Dit zijn heerlijk korte afleveringen van ongeveer 20 minuten.

2. Koken met Van Boven

Dit kookprogramma neemt je mee in het koken met eerlijke en duurzame producten. Hierbij doe je zeker inspiratie op voor een gezonde voedzame maaltijd.

3. Keuringsdienst van Waarde

Misschien niet het eerste programma waar je aan denkt als jij je in voeding wilt verdiepen (want stoffig imago), maar zeker de moeite waard. In het programma worden, claims, trends en misstanden in voedingsmiddelen en de industrie aan de kaak gesteld.

Amazon Prime

1. The Invisible Vegan

Deze documentaire gaat over de ongezonde eetgewoontes van Afro-Amerikanen. Het volgt onder andere een Zwarte actrice en filmmaakster in haar zoektocht naar een gezonder eetpatroon. Tevens wordt je meegenomen in haar research naar veganisme.

2. PlantPure Nation

In deze documentaire worden drie personen gevolgd. Zij houden zich bezig met het verspreiden van kennis over plantaardig voedsel en de impact ervan.

Ben je geïnspireerd geraakt? Hier vind je meer over voeding! Daarnaast meer weten over sporten? Wij schreven hier een artikel over de verschillende vormen van cardio.

Heb jij nog tips? Laat het ons weten!

cshow cshow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *