De leukste vegan kookboeken voor makkelijke recepten

Vegan koken is niet moeilijk! Je haalt de dierlijke producten uit het gerecht en klaar ben je. Nu wil je ook weleens uitgebreid en uniek koken of een kookboek cadeau doen. Daarom hebben wij een lijst gemaakt met de leukste vegan kookboeken voor makkelijke recepten die er op dit moment zijn. Onze favorieten zijn zowel voor beginners als gevorderden. Je hoeft dus geen kookgoeroe te zijn om deze gerechten te kunnen bereiden.

Waar moet het leukste vegan kookboek aan voldoen?

Onze favoriete kookboeken hebben we geselecteerd op kookgemak. Hierbij hebben we gekeken naar hoe makkelijk je de gerechten kunt maken en hoeveel ingrediënten je nodig hebt. Lees snel verder voor ons overzicht van de leukste vegan kookboeken. Ben je ook geïnteresseerd in documentaires over voeding? Klik dan hier.

Kookboek Kookboek
Easy vegan (Hardcover vanaf €21,99)

1. Easy Vegan

Dit boek mag uiteraard niet ontbreken op de lijst. Het is geschreven door de auteur van de succesvolle blog Living The Green Life. Dit is de blog van Sanne van Rooij. Sanne is sinds een paar jaar begonnen met de vegan lifestyle. Ze zorgt voor verassende en leuke vegan gerechten die niet te ingewikkeld en vol van smaak zijn. Het idee is om een breed publiek te laten zien hoe lekker en simpel vegan kan zijn. Dit boek is in 2018 bekroond tot beste kookboek van het jaar. Wil je meer lezen over Living The Green Life? Klik dan hier. Wat ons betreft is dit kookboek dus ook zeker bekroond tot het leukste vegan kookboek!

Kookboek Vegan Kookboek Vegan
Vegan – Het Kookboek (Hardcover vanaf €42,50)

2. Vegan – Het kookboek

Vegan – Het kookboek is een bundeling van vegan gerechten van over de hele wereld. Van makkelijk tot gevorderd. Er staan ongeveer 450 recepten in van voor-, hoofd- en nagerechten. De schrijver Jean-Christian Jury, een Franse vegan en raw-food chef, heeft ongeveer 20 jaar ervaring als kok. Het is een simplistisch boek met niet al teveel afbeeldingen en een duidelijk manier van schrijven. De uitgebreide uitleg van de gerechten maakt dit tot een uniek kookboek.

Vegan Kookboek Man Vegan Kookboek Man
Dirty Vegan (Hardcover vanaf €19,99)

3. Dirty Vegan

Matt Pritchard is niet de typische vegan schrijver. Als je kijkt naar de cover van zijn boek, zie je dat de schrijver niet een stereotype vegan is, voor zover je tegenwoordig nog over een stereotype kunt spreken. Het kookboek Dirty Vegan is uniek, omdat Matt schrijft alsof hij gezellig met vrienden aan het koken is. Er staan ongeveer 80 verschillende gerechten in het boek. Het zijn simpele en goedkope gerechten en de ingrediënten zijn overal verkrijgbaar. Aandachtspunt is dat het boek alleen verkrijgbaar is in het Engels.

Koken Vegan Koken Vegan
15 minuten vegan (Hardcover vanaf €18,99)

4. 15 minuten vegan

Wil jij een kookboek waarbij je binnen 15 minuten een heerlijk en gezond vegan gerecht op tafel kunt zetten? Dan is 15 minuten vegan van Katy Beskow het ideale kookboek. In dit boek staan 100 veganistische gerechten, waarvan de producten makkelijk verkrijgbaar zijn. Ook geeft dit boek veel ideeën voor ontbijt, tussendoortjes, hoofdgerechten, desserts en zelfs serveertips. Let er wel op dat sommige gerechten, omdat je ze voor het eerst maakt, iets langer kunnen duren dan 15 minuten. Al met al een leuk boek voor een goede prijs.

De leukste vegan kookboeken
Jamie’s VEG (Hardcover vanaf €29,99)

5. Jamie’s VEG

Wie kent Jamie Oliver niet? Deze wereldwijd bekende kok heeft meerdere kookboeken geschreven en mag dan ook niet ontbreken op onze lijst. In dit kookboek gebruikt hij alleen groenten. Hij laat zien hoe lekker groente is en wat je er allemaal van zou kunnen maken, dus je zal het vlees zeker niet missen in de gerechten. Het enige nadeel is dat er ook vegetarische recepten in staan naast de veganistische opties. Dit is uiteraard gedaan om het boek toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Extra tip! Heb je zin in meer gezonde recepten?

Dan hebben wij nog een leuke tip! Klik hier voor meer inspiratie over heerlijke en snelle havermout ontbijtjes en bananen pannekoeken! Ook vind je hier meer heerlijke recepten voor een makkelijk en gezonde avondmaaltijd. Hetleuksteboek.nl geeft je ook meer achtergrond over je favoriete boeken en schrijvers. Neem snel een kijkje.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *