De lekkerste vegan eiwitrepen maak je zelf! Dit is het nummer 1 recept!

Vegan eiwitrepen zijn populair en worden steeds populairder. Je kunt ze kopen bij elke sportwinkel en zelfs bij de supermarkt. Het allerlekkerst zijn ze als je ze zelf maakt, en dat vinden we op de redactie erg leuk om te doen. Als je de lekkerste vegan eiwitrepen zelf maakt, bepaal jij het recept en weet je precies wat je binnenkrijgt en hoe gezond de eiwitreep is. Daarnaast kun je de vegan eiwitrepen zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Ook zijn alle producten organisch en duurzaam. Wil je een lekkere laag chocolade op de bovenkant (minder gezond, maar wel veel lekkerder) of toch een meer naturel reep? Jij bepaalt het zelf. In dit artikel vertellen we je hoe jij de lekkerste vegan eiwitrepen maakt!

Ingrediënten

Gebruik je het als pre-workout, lekkere snack of als maaltijd voor onderweg? Je kan de vegan eiwitrepen op elk moment van de dag eten om je eiwitreserves aan te vullen. Heb je geen zin om ze zelf te maken, dan kun je ze natuurlijk altijd nog kopen. Als je wilt weten wat de beste zijn, dan kun je hier ons artikel vinden over de beste vegan eiwitrepen. Voor de liefhebbers van de zelfgemaakte versie hebben we het hieronder een heerlijk recept staan voor de lekkerste vegan eiwitrepen.

Ingrediënten voor ongeveer 10 tot 15 porties van de lekkerste vegan eiwitrepen:

  • 250 gram havermeel
  • 75 gram kokosmeel
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker of normale kristalsuiker
  • 75 gram plantaardige eiwitpoeder (Klik hier voor de lekkerste plantaardige eiwitpoeders)
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 eetlepel amandelpasta
  • 1 banaan
  • 2-5 eetlepels havermelk
?c=11113&m=1145083&a=386464&r=&t=html ?c=11113&m=1145083&a=386464&r=&t=html

Zo maak je de lekkerste vegan eiwitrepen

Je begint met het invetten van de ovenschaal of cakevorm, uiteraard met plantaardige vetten. Meng daarna alle droge ingrediënten goed door in een kom. Doe vervolgens de amandelpasta, ahornsiroop en de banaan (prak hem voordat je hem in het mengsel doet) in een andere kom en maak er een egaal en glad geheel van. Dit kun je het beste doen met een handmixer of een staafmixer. Voeg daarna de droge ingrediënten en het egale mengsel bij elkaar. Zorg ervoor dat je dit goed mengt. Het mengsel mag een beetje kruimelig zijn. Daarna voeg je de havermelk toe met een eetlepel. Zorg ervoor dat je één lepel per keer toevoegt. Meng na elke eetlepel het beslag door elkaar en zorg dat het niet te nat wordt. Stop met het toevoegen van havermelk als het beslag dik en stevig is.

Nu het mengsel gereed is verdeel je dit over een ovenschaal. Druk het mengsel goed aan in de ovenschaal. Zet het daarna 30 minuten in de koelkast. Hierna snijd je de vegan eiwitrepen in het aantal stukjes dat jij lekker vindt. In de koelkast kun je de vegan eiwitrepen ongeveer 4 dagen bewaren. Mocht je ze langer willen bewaren, dan kan je de vegan eiwitrepen ook in een zakje in de vriezer bewaren.

Mocht je willen experimenteren met de vegan eiwitrepen voeg dan eens cacoapoeder, rozijnen of gedroogd fruit toe aan het beslag.

Ben je na het lezen van dit recept nieuwsgierig geworden naar meer heerlijke recepten? Dan ben je op raakfit.nl op het juiste adres. Probeer ook eens dit heerlijke recept voor vegan bananen pannenkoeken of kijk hier voor simpele en vegan recepten. Ben je toch meer fan van het kopen van vegan eiwitrepen? Kijk dan ook eens op onze artikelen over de beste vegan eiwitten en de lekkerste vegan eiwitrepen. Wij hebben een top 6 gemaakt van de eiwitrepen die je moet proberen! Bedank ons later! Heb je nog leuke tips of opmerkingen? Laat dan een reactie achter onderaan dit artikel.

Tip van de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *