De beste vegan pre-workout van 2023 voor jou

Soms voel je je futloos en is je motivatie ver te zoeken. Hiervoor bestaat de beste vegan pre-workout! Na een lange werkdag bijvoorbeeld. Je hebt eigenlijk geen zin en kracht om ook nog de gym in te gaan, maar het is zonde om je schema in de war te gooien. Wil je op een simpele manier je lichaam een boost geven om die training aan te kunnen? Een pre-workout kan je op dit soort dagen net dat setje extra geven (letterlijk!). In dit artikel vertellen we je wat een pre-workout precies doet en wat de beste vegan pre-workout is.

Wat is een vegan pre-workout?

Een vegan pre-workout is een voedingssamenstelling in een shake vorm, die geheel vegan is. Het doel van een pre-workout is meer kracht, uithoudingsvermogen, alertheid, hogere vetverbranding en minder spierafbraak. Het grootste voordeel van een pre-workout is dat het je tijdelijk veel meer energie geeft, waardoor je meer uit je trainingssessie kan halen. Heb jij het gevoel dat je na lang en vaak trainen weinig progressie ziet? Dan zou een pre-workout iets voor jou kunnen zijn. Vaak is een pre-workout een alternatief voor andere supplementen die je tot je neemt voor betere prestaties. Elke pre-workout heeft andere ingrediënten maar in de meeste zitten vitamines, creatine en cafeïne.

Wanneer kun je het beste vegan pre-workout nemen?

Als je denkt dat pre-workout jou kan helpen, is het verstandig om dit ongeveer 30-60 minuten voor je workout in te nemen. De reden is dat het hoofdbestandsdeel van een pre-workout vaak cafeïne is. Doordat cafeïne ongeveer 3-7 uur doorwerkt is het handig om het 60 minuten voor het sporten in te nemen. Dit ook met het oog op je nachtrust, afhankelijk natuurlijk van wanneer je sport. Sport je vaak ’s avonds in de gym? Zorg dan dat je de juiste balans vindt met je workout, zodat je nachtrust niet in gevaar komt. Ook een goede nachtrust heb je nodig voor herstel.

Onze top 3 van de beste vegan pre-workout

We nemen je nu mee in onze top 3 favoriete vegan pre-workout. Als je al bekend bent met pre-workout dan herken je ze misschien of heb je ze al eens eerder gebruikt. Ben je niet bekend met onderstaande top 3? Probeer ze dan eens uit en check welke jij het beste vindt.

1. Vegan pre-workout

De beste vegan pre-workout
Myprotein – Vegan pre-workout poeder

Dit is volgens ons de beste vegan pre-workout. Dit is een ideale pre-workout voor bij een plantaardig dieet en levensstijl. Deze beste vegan pre-workout bevat een mix van plantaardige ingrediënten, waaronder groene koffie, groene thee-extracten en l-citrulline (helpt bij spieropbouw en vetafbraak) voor een natuurlijke cafeïne boost. Het voordeel van deze pre-workout is dat hij geleidelijk werkt en niet teveel energiedips creëert. Uit 500 gram van deze vegan pre-workout haal je 34 porties. Meer informatie vind je hier.

2. Gold Standard Plant pre-workout

Vegan-pre-workout
Body&Fit – Gold Standard Plant pre-workout

Deze pre-workout is in verschillende smaken beschikbaar zoals naturel, aardbei en lemon limeade. Wij zijn fan van de aardbeiensmaak. Dit is uiteraard persoonlijk dus probeer ze vooral zelf. Daarnaast is het fijne aan deze pre-workout dat er granaatappelpoeder en rhodiola rosea (dit draagt bij aan de mentale en cognitieve activiteit) in zit. Zorg er wel voor dat je het poeder goed mengt, het kan snel klonten als je dit niet doet. 240 gram, dit zijn ongeveer 30 doseringen. Voor meer informatie zie ook de website van Body & Fit.

3. Pre-Workout Gel

Vegan pre workout 3 Vegan pre workout 3
Myprotein – Pre workout Gel

Dit is de makkelijkste vegan pre-workout van allemaal. Je koopt deze gel klaar voor gebruik. Het enige dat je moet doen is de bovenkant eraf halen en de gel op te eten. Daarnaast is het makkelijk mee te nemen. De smaak Tropical Storm is mijn favoriet, zeker in de zomer. Ook is hij beschikbaar in de smaak Berry Blast. In een doos zitten 12 gelletjes. Dan heb je altijd wel een gelletje voor onderweg beschikbaar.

In dit artikel hebben we het gehad over vegan pre-workout. Wil je ook meer weten over de beste vegan eiwitten van 2023? Die vind je hier. Vind je dit een interessant artikel? Dan lezen we dat graag in de reacties hieronder!

Tip van de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *