De 5 gezondste vegan eiwit snacks! Voor meer energie

Je bent klaar met sporten en gaat een lekker avondje bankhangen. Met een leuke film op, ben je toe aan een lekkere gezonde vegan snack. Natuurlijk wil je niet je gezonde levensstijl aan de kant zetten, maar tegelijkertijd wel je spieren blijven voeden. Dan komt dit artikel goed van pas. Wij hebben voor jou de 5 gezondste vegan eiwit snacks opgezocht.

Onze top 5 van gezondste vegan eiwit snacks

Om tot een goed oordeel te komen, hebben wij gekeken naar verschillende criteria voor de 5 gezondste vegan eiwit snacks. Daarom vonden we het belangrijk om de snacks te meten aan de hand van het aantal eiwitten, het aantal calorieën, het vetpercentage en de hoeveelheid vezels die verwerkt zitten in de snacks. We baseren deze criteria op een hoeveelheid van 100 gram. Lees onze top 5 goed door en doe je voordeel met deze gezondste vegan eiwit snacks!

1. Bites We Love

Een leuke snack die je niet zo heel vaak hoort zijn de Bites We Love. De Bites We Love zijn een gezonde combinatie van geroosterde kikkererwten met paprikapoeder. Tegenwoordig ook verkrijgbaar bij de grote supermarktketens in Nederland. Zoals je weet zijn peulvruchten gezond en dat blijkt ook uit de voedingswaarden. In 100 gram Bites We Love zit 14,4 gram eiwit, 12,6 gram vetten, 11 gram vezels en 416 kcal. Laat je verassen door deze heerlijke mix. Zeker een aanrader!

Vegan eiwit snack Vegan eiwit snack
Bites we love – €2,39 voor 100 gram

2. Proteïne chips

Wij zijn groot fan van chips en deze variant maakt ons heel blij, omdat deze chips nog redelijk gezond voor je is. Hierin zitten namelijk geen kunstmatige geur en smaakstoffen. Daarnaast is het gebakken met hetelucht. Kijk eens mee naar de volgende voedingswaarden. In 100 gram chips original zit 32 gram eiwit, 9,1 gram vet, 10 gram vezels en 401 kcal. Vaak wil je geen hele zak weg eten van 100 gram, dus het mooie is dat je de chips kan kopen in zakjes van 23 gram in verschillende smaken, zoals barbecue of cheese. Enjoy en geniet met mate.

Smart Protein Chips Smart Protein Chips
Proteïne Chips – €1,90 per zakje van 23 gram

3. Knapperige kikkererwten

Kikkererwten zijn heerlijke peulvruchten die van nature erg gezond zijn. Daarom is het een van de gezondste vegan eiwit snacks. Met peulvruchten kun je veel verschillende gerechten maken. Wij kiezen liever voor de snack variant, omdat deze knapperige kikkererwten hoog in eiwitten en vezels zijn. Daarnaast zijn ze heerlijk van smaak en geven je geen slecht snack gevoel. In 100 gram knapperige kikkererwten zit 17 gram eiwit, 5,7 gram vet, 14 gram vezels en 325 kcal. Deze snack is verkrijgbaar in meerdere smaken, zoals Japanse Tamari of Dark Chocolate. Vergeet niet dat de voedingsstoffen afhankelijk van de smaak zijn.

Knapperige Kikkererwten Knapperige Kikkererwten
Knapperige Kikkererwten – €2,99 per 120 gram

4. Amandelnoten

Uiteraard mogen noten niet ontbreken op de lijst met gezondste vegan eiwit snacks. We hebben gekozen voor de amandelnoten omdat ze een natuurlijke bron van vezels en eiwitten zijn. Daarnaast zijn ze ook mega lekker. Door de hoeveelheid eiwit kan je sneller herstellen van trainingen en amandelnoten dragen ook bij aan een gezond en evenwichtig voedingspatroon. In 100 gram amandelnoten zit 21 gram eiwit, 47 gram gezonde vetten, 12 gram vezels en 580 kcal. Neem per avond ongeveer een hand vol noten voor een gezonde balans.

Vegan eiwit snacks
Amandelnoten – €7,99 per 400 gram

5. Popcorn

Onze favoriete gezondste vegan eiwit snacks is popcorn in verschillende smaken. Het doet ons denken aan een avondje uit naar de bioscoop. Uiteraard is dit ook een goede snack om zelf te maken. Daarom lees je voor tips en tricks dit artikel over hoe je de lekkerste popcorn zelf maakt. Soms heb je geen zin om in de keuken te staan en is deze voorverpakte popcorn het ideale alternatief. In 100 gram popcorn zit 8,1 gram eiwit, 17 gram vet, 26 gram vezels en 394 kcal. Het lekkere aan deze popcorn is dat hij in de combinatie zoet en zout komt. Hierdoor blijf je nieuwsgierig naar de volgende hap (wat misschien niet handig is, want je zakje is zo leeg).

Gezondste vegan eiwit snacks
Popcorn – €1,90 per zakje van 24 gram

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar andere vegan tussendoortjes of pre workout snacks? Neem dan eens een kijkje naar ons artikel dat gaat over de beste vegan eiwitrepen. Heb je vragen, tips of gewoon een leuke opmerking over de gezondste vegan eiwit snacks? Dan zouden we het leuk vinden om iets van je te horen. Laat vooral een reactie achter onder dit artikel!

Tip van de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *