Wat zijn de beste vegan BCAA supplementen?

In een eerder artikel heb je kunnen lezen dat het vegan voedingssupplement BCAA belangrijk is voor het aanvullen van de drie belangrijkste aminozuren. Daarnaast is BCAA belangrijk bij een herstel (wederopbouw) van de spiermassa, spierkracht, spiercoördinatie, uithoudingsvermogen en vitaliteit. Ook gaat het verzuring van de spieren tegen. In dit artikel willen we je graag informeren over de beste vegan BCAA supplementen. Ook benieuwd naar onze top 5 vegan BCAA supplementen?

Onze top 5 beste vegan BCAA supplementen

Mocht je meer willen weten over vegan BCAA supplementen en hoe je het gebruikt dan kun je dat hier allemaal op je gemak terug te lezen. In onze top 5 hebben we onderzoek gedaan naar vegan BCAA poeders. Dit hebben we gedaan, omdat de poedervorm minder of geen vul- of bindmiddel gebruikt in vergelijking tot pilvorm. Ook is het zo dat de poedervorm sneller opgenomen wordt in het lichaam. De poeder is dus vaak zuiverder qua ingrediënten ten opzichte van een pil. Mede hierdoor zal het gemakkelijker bij de spieren terechtkomen. We hebben in de beoordeling gelet op de volgende punten:

  1. Hoeveelheid BCAA’s
  2. Hoeveelheid koolhydraten
  3. Prijs per kilo

1. BCAA Amino – Body & Fit

BCAA Amino BCAA Amino
Body & Fit – BCAA Amino (€0,95 per dosering)

Deze BCAA Amino bevat 8 gram BCAA en 5 gram koolhydraten per dosering. Dit product kent een dosering van 15 gram. Deze BCAA wordt op geheel plantaardige manier ontwikkeld en is ook suikervrij. Hierdoor is het een van de zuiverste poeders die wij hebben kunnen vinden. Het poeder is goed mengbaar in koud water en klontert niet. Ook is de prijs per gram erg goed en een leuke bijkomstigheid is de vele smaken waarin deze verkrijgbaar is. Je kan deze vegan BCAA bijvoorbeeld krijgen in de smaken ananas, framboos of watermeloen en deze zijn ook echt om van te smullen. Kijk hier voor alle smaken. De ratio van de werkbare aminozuren is 2:1:1.

2. BCAA Powder – XXL Nutrition

BCAA Powder BCAA Powder
XXL Nutrition – BCAA Powder (€0,48 per dosering)

De BCAA powder van XXL Nutrition bevat 7,2 gram aminozuren en 0 gram koolhydraten per dosering. Dit is geheel op natuurlijke wijze geproduceerd. Er zitten geen extra toevoegingen en vulmiddelen in wat het poeder erg zuiver maakt. Daarnaast is het goed mengbaar en goed geprijsd wat natuurlijk mooi meegenomen is. De BCAA is verkrijgbaar in 5 heerlijk en verrassende varianten, zoals pina colada en tropical en de smaken zijn erg lekker. De ratio van de werkbare aminozuren is ook bij deze variant 2:1:1.

3. Gold Standard BCAA – Optimum Nutrition

Vegan BCAA supplementen
Optimum Nutrition – Gold Standard BCAA (€1,07 per dosering)

Gold standard BCAA bevat 5 gram BCAA en 0 gram koolhydraten per dosering en is daarnaast suikervrij. Dit is één van de duurdere BCAA’s. Naast de BCAA zit er ook 250 mg wellmune, 200 mg rhodiola, vitamine C en 220 mg electrolyten in dit product. Wellmune helpt bij het ondersteunen van het immuunsysteem en rhodiola werkt stimulerend. Vitamine C helpt het immuunsysteem en vermoeidheid te verminderen. Elektrolyten zijn goede zouten die het lichaam nodig heeft. De poeder lost goed op in water. Het product is te kopen in 4 smaken. Dit zijn cranberry lemonade, fruit punch, strawberry kiwi en watermeloen.

4. Muscle Protect – Body & Fit

Muscle protect
Body & Fit – Muscle Protect (prijs €1,11 per dosering)

Dit is een totale formule aan essentiële aminozuren waaronder BCAA. De andere aminozuren zijn Leucine, Glutamine, L-citrulline, Beta alanine, HICA, HMB, electrolyten en B6. Per dosering zit er 4,8 gram BCAA in en 0,5 gram koolhydraten. De structuur is wel wat poederig. Dit is dan ook, naast de prijs, de reden dat dit voedingssupplement op de vierde plaats te vinden is. Dit product is in 5 heerlijke smaken verkrijgbaar en ideaal te mengen met koud water.

5. Aminofusion – Xone

vegan BCAA supplementen
Xone – Aminofusion (prijs €0,90 per dosering)

In dit product van Xone zit 4 gram BCAA en 0,4 gram koolhydraten per dosering. Het bevat 8 aminozuren die het herstel bevorderen. Daarnaast zit er als extra toevoeging I-glutamine en citrulline in. I-glutamine helpt onder andere bij het herstel van het immuunsysteem en de darmwand. Citrulline daarentegen is juist belangrijk bij het verwijderen van gifstoffen uit je lichaam. Daarnaast zijn alle Xone producten dopingvrij en hebben een keurmerk van het NZVT (Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport). Als topsporter kun je de producten dus vrijuit gebruiken.

Nu je weet wat de beste vegan BCAA supplementen zijn

We hebben je kennis laten maken met onze top 5 vegan BCAA supplementen. Wil je meer weten over belangrijke vegan voedingssupplementen voor krachttraining, kijk dan ook eens hier. Mocht je meer willen weten over spieropbouw en vegan eiwitten, daar hebben we ook meerdere artikelen over geschreven. Mis je een vegan BCAA en wil je dit laten weten? Laat dan een reactie achter onderaan dit artikel.

Tip van de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *