Wat neem ik mee naar de sportschool?

Je hebt net je pre-workout op en bent klaar om naar de sportschool te gaan of gaat je eerste stappen in de sportschool zetten. Het liefst op de fiets om alvast je warming up in de benen te hebben. Terwijl je je tas inpakt, bedenk je wat je eigenlijk allemaal nodig hebt om het uiterste uit jouw sportsessie te halen. In dit artikel vertellen we je meer over wat neem ik mee naar de sportschool. Dit zijn de basics die je altijd in je tas moet hebben.

Verschillende trainingsgebieden in de sportschool

Om een goed beeld te krijgen van wat je allemaal mee kan nemen, is het goed om inzichtelijk te hebben wat je allemaal kan doen in de sportschool. Daarom verdelen we de sportschool onder in een aantal gebieden.

Krachttrainingsgebied

Dit is het gebied waar je met de dumbells oefeningen doet. Daarnaast staan hier ook vaak rektoestellen waar je met lichaamsgewicht aan de slag kan gaan.

Trainingszaal

Dit is vaak een afzonderlijke zaal wat meer verwijderd van het krachttrainingsgebied. Er is hier wat meer rust en je hebt geen geluid van alle gewichten die op elkaar knallen. Dit gebied is ideaal voor het houden van yogaklasjes en kan omgebouwd worden tot onder andere crossfit-gebied.

Krachtapparatuur gebied

Dit is het gebied waar je gebruik kan maken van de apparatuur om je oefeningen voor spieropbouw te doen. Vaak zie je dat hier veel apparaten staan van bijvoorbeeld Technogym, Life Fitness, Fitline, etc. Hierdoor kan je op een verantwoorde manier bepaalde spiergroepen trainen.

Cardio gebied

In het cardio gebied staan loopbanden, hometrainers, stairmaster, crosstrainers, spinningfietsen en uiteraard de roeiapparaten. Hier kan je alles doen wat te maken heeft met duursporten en het trainen van je conditie.

Wellness gebied

Niet elke sportschool heeft dit gebied, maar wanneer je in de wat duurdere sportscholen traint is dit vaak wel aanwezig. In het welness gebied vind je voor de cardio het zwembad. Na de krachttraining kun je hier heerlijk vertoeven in verschillende sauna’s en kan je je spieren laten los masseren met een massage.

?c=31449&m=1916232&a=386464&r=&t=html ?c=31449&m=1916232&a=386464&r=&t=html

Wat neem je mee naar de sportschool?

Nu je weet welke gebieden er zijn in de sportschool, kan je hier rekening mee houden met het inpakken van je tas. We zullen in dit artikel alleen de basis benodigdheden beschrijven. Pak onderstaande lijst erbij als je gaat sporten. De volgende materialen zijn echt een must have als je naar de sportschool gaat.

Lidmaatschapspasje

Uiteraard niet te vergeten: je lidmaatschapspasje. Deze neem je zeker weten mee naar de sportschool. We zetten deze vooral op de lijst, zodat je hem niet vergeet als je deze lijst als leidraad gebruikt. Het zou zonde zijn als je bij de sportschool aankomt, maar niet naar binnen mag.

Sportkleding

Heel belangrijk om een prettige sportsessie te hebben, is goed zittende sportkleding. Dit zorgt er onder andere voor dat je lichaam op de juiste manier kan afkoelen. Daarnaast is het ook leuk om er verzorgd bij te lopen. Dit geeft je zelfvertrouwen en dat komt ten goede van je sportprestaties. Mocht je nog opzoek zijn naar nieuwe sportkleding, neem dan ook eens een kijkje op de website van Nike en Reebok. Ze hebben geregeld toffe acties en kortingen.

Sportschoenen

De sportschoen is een onmisbaar stuk materiaal voor in de sportschool. Ga je werken aan je cardio of juist krachttraining doen, dan is goed schoeisel erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat je geen blessures krijgt die je had kunnen voorkomen. Op de redactie proberen we zoveel mogelijk vegan te leven en daarbij komt dus ook kijken dat onze sportschoenen vegan zijn. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op hier voor vegan hardloopschoenen en hier voor onze top 5 schoenen voor krachttraining.

Bidon

Onmisbaar in de sportschool is een goede bidon of shaker. Deze gebruik je wanneer je dorst hebt of om tussentijds je eiwitten binnen te krijgen. Ook is het handig om er één te kopen die makkelijk vulbaar is onder de kraan. Via deze link hebben wij een aantal leuke en handige bidons gevonden.

Nieuwe collectie winterkleding

Handdoek

Om de sportsessie ook hygiënisch te houden is het gebruikelijk om een handdoek mee te nemen naar de sportschool. Deze leg je voordat je gebruik maakt van apparaten onder je lichaam, zodat niet al jouw zweet op de apparaten komt. Ook wel zo fris voor diegene die na jou gebruik maakt van het apparaat. Daarnaast is het ook fijn om een kleine handdoek mee te nemen voor het afvegen van je zweet tijdens je cardiosessies. Klik hier voor een aantal opties voor sporthanddoeken.

Fitnesshandschoenen

Deze handschoenen draag je voor de bescherming van je handen. Daarnaast heb je ook meer grip op de apparatuur en bijvoorbeeld de dumbells. Handschoenen voorkomen eelt en blaren op je handen. Daarnaast is misschien wel de belangrijkste reden om ze te dragen dat ze je polsen ondersteunen bij het sporten. Meer informatie en soorten fitnesshandschoenen, vind je via de link.

Muziek

Natuurlijk neem jij je koptelefoon of oordopjes mee naar de sportschool. Je wilt lekker sporten op de beat. Ben je nog opzoek naar goed oortjes? We schreven eerder al een artikel over de beste oordopjes.

Je hebt nu geen excuus meer om spullen te vergeten mee te nemen naar de sportschool. Daarnaast ben je op de hoogte van de verschillende gebieden die in een sportschool zijn. Wil je daarnaast nog goede tips voor eiwitten? Hier schreven wij eerder al een interessant artikel over. Mis je nog sportspullen op onze lijst, laat dan een reactie achter onderaan dit bericht!

Tip van de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *