Wat is de beste smartwatch voor sporters?

Wij begrijpen dat je tijdens het sporten meer gegevens wilt verzamelen over je fitheid en voortgang. Hiervoor kun je uiteraard gebruikmaken van een telefoon met bijvoorbeeld de Strava-app. Deze meenemen tijdens het sporten in een hardlooparmband of een flipbelt vinden wij niet altijd ideaal. Daarom zijn wij fan van de smartwatch. Maar welke smartwatch kun je nou het beste kopen als sporter? In dit artikel vertellen we jou meer over de beste smartwatch voor sporters. Dit doen we door onze persoonlijke top 5 met je te delen.

Welke opties moet je smartwatch minimaal hebben voor sporten?

Zoals je waarschijnlijk weet, is een smartwatch een polshorloge dat meer functies heeft dan alleen klokkijken. Welke functies zijn er belangrijk tijdens het hardlopen? Bij de aankoop van een smartwatch zul je de volgende functies het meest in overweging willen nemen:

  • GPS Sensor
  • Kunststof horlogebandje
  • Hartslagmeter
  • Muziek

Waarom wij deze functies belangrijk vinden? Een GPS sensor volgt je route tijdens het sporten door middel van een satelliet. Hierdoor zie je achteraf precies je gefietste afstand, je gerende snelheid en/of de gestepte route die je hebt afgelegd. Een kunststof horlogebandje is prettig om het verschuiven van de smartwatch over je pols te minimaliseren. Daarnaast zit het is het horloge met zo’n bandje lichter. De hartslagmeter is een absolute must! Hiermee kun je in de gaten houden of je in jouw ideale hartslagzone sport. Bijvoorbeeld bij een intervaltraining. Op die manier haal je het meeste uit je sportactiviteit. Last but not least: wie sport er nou niet beter met een goed nummer op de achtergrond? Ook je muziek kun je gemakkelijk bedienen met de meeste smartwatches. Voor ons in ieder geval een echte musthave functie.

Onze top 5 beste smartwatches

Wij hebben een top 5 voor jou samengesteld. Onze top 5 is in eerste instatie gebaseerd op de specificaties. daarin hebben wij puur gekeken naar bovenstaande functies. Ben je er klaar voor? Hier komen ze.

Wat is de beste smartwatch voor sporters?
Apple Watch Series 5 (Vanaf €409)

1. Apple Watch Series 5

De Apple Watch Series 5 is de nieuwste en beste smartwatch van Apple. Je kunt zelf de kleur en het bandje kiezen. Wij vinden het design erg mooi. Door al zijn functionaliteiten, staat hij op de eerste plaats. De Apple smartwatch gaat ongeveer 18 uur mee zonder opladen. Dit is relatief kort voor een smartwatch. Hij is tot 50 meter diepte waterbestendig. Je kunt er dus ook prima mee zwemmen en een kleine regenbui overleefd deze smartwatch ook zeker. Volgens ons dus een echte aanrader!

2. Samsung Galaxy Watch 3

De Samsung Galaxy Watch 3 mag uiteraard niet ontbreken in onze lijst. De concurrent van Apple heeft een mooie en strakke smartwatch ontworpen. Op de Samsung Galaxy Watch 3 kun je ook een Iphone koppelen. De voordelen van de Samsung zijn een uitgebreid inzicht in je gezondheid. Dit zie je door een overzichtelijke app. Daarnaast heeft Samsung vele opties aan schermen. Je kunt je homescreen instellen naar je dagelijkse mood. Bij normaal gebruik gaat je batterij ongeveer 60 uur mee. Een minpunt is dat je niet draadloos kunt betalen met de smartwatch, maar dat is voor de sporters onder ons misschien minder belangrijk.

Wat is de beste smartwatch voor sporters?
Fitbit Sense (Vanaf €329)

3. Fitbit Sense

De Fitbit sense is een goede nummer 3. De Fitbit focust zich meer dan de bovenste twee horloges op je lichaam en geest. Dit blijkt ook uit de functies die er beschikbaar zijn op deze smartwatch. De Fitbit heeft een sensor voor je huidtemperatuur. Hiermee is het bijvoorbeeld mogelijk koorts te meten, voordat je dit zelf door hebt. Daarnaast kun je ook stress meten met de Fitbit en deze zal je hier ook voor waarschuwen. Heb je een te hoge of te lage hartslag? Je krijgt een melding en kunt hierbij ook gelijk een hartfilmpje maken. Nadeel is dat je de Fitbit niet aan alle apparaten kunt koppelen. Let daarom op een mogelijke koppeling met je huidige telefoon bij de aanschaf.

Wat is de beste smartwatch voor sporters?
Garmin Vivoactive 4 (Vanaf €289)

4. Garmin Vivoactive 4

De Garmin Vivoactive 4 vinden wij qua design een van de mooiere smartwatches. Ook is hij compatibel met zowel Apple als Android telefoons en je kunt er muziek mee afspelen tijdens het sporten. Leuke toevoeging is dat de smartwatch ook geanimeerde oefeningen laat zien op het scherm, zoals Yoga, Pilates en cardio. Je kunt met deze ook nog eens draadloos betalen. Nadeel van de smartwatch is dat je er niet mee kunt bellen. Ook valt hij vrij groot uit op de pols.

Wat is de beste smartwatch voor sporters?
Sony SmartWatch 3 (Vanaf €140)

5. Sony SmartWatch 3

De Sony SmartWatch 3 is een budget smartwatch die prima voldoet aan onze gestelde eisen. Hij is meer basic en heeft niet alle moderne functies zoals de eerder genoemde smartwatches. Dit is ook niet haalbaar voor deze prijs. De grootste verschillen met de duurdere smartwatches zijn dat hij in het water tot maar 1,5 meter diepte werkt. Ook kun je niet draadloos betalen met deze smartwatch en is het bandje van een iets mindere kwaliteit. Je merkt dat er bezuinigd is op de materialen, daarom voelt hij wat kwetsbaar aan. Toch is dit zeker een goede en betaalbare optie.

Wij hopen dat je door ons artikel een beter inzicht hebt gekregen in de verschillende smartwatches en waar je op moet letten bij de aanschaf. Meer tips en tricks? Volg ons ook op Instagram!

?c=17537&m=1717918&a=386464&r=&t=html ?c=17537&m=1717918&a=386464&r=&t=html

Wil jij beginnen met hardlopen maar weet je niet goed wat je hiervoor nodig hebt? Lees dan hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *