Wat zijn de 5 belangrijkste voordelen van legday?

Never skip legday. Die bekende uitspraak ken je ongetwijfeld. In dit artikel vertellen we je over de voordelen van legday? Op legday train je alles wat met je benen en zelfs billen te maken heeft. Deze spieren heb je veel nodig in het dagelijks leven. Bij het lopen, tillen, bewegen, sporten, zitten en zo zijn er nog tal van voorbeelden. In dit artikel vertellen we je de voordelen van legday en waarom je deze dag beter niet kunt overslaan.

Voordelen van legday

De beenspieren zijn de grootste spiergroep van je lichaam. Je gebruikt ze de hele dag en ze dragen je lichaam. Hiervoor moeten ze uiteraard in topconditie zijn. Daarnaast zijn sterke beenspieren belangrijk om goede sportprestaties te leveren. Met veel oefeningen haal je de kracht uit je benen. Hieronder bespreken we een aantal voordelen van legday.

Verbrandt meer calorieën

Dit is een leuke bijkomstigheid als het je doel is om af te vallen. De benen zijn de grootste spiergroep van het lichaam en daarom gaat hier ook veel energie naartoe. Naarmate je beenspieren groeien, heb je in toenemende mate energie nodig voor je benen en blijft de verbranding van calorieën langer doorgaan. Hierdoor verbruik je meer energie, kom je makkelijker in een calorietekort en val je dus makkelijker af. Maar ook als je bezig bent met droog trainen, haal je hier je voordelen uit.

?c=11113&m=1688269&a=386464&r=legday&t=html ?c=11113&m=1688269&a=386464&r=legday&t=html

Verbetert jouw sportprestaties

Wanneer je krachttraining doet om je algehele fysiek te verbeteren is het trainen van beenspieren zeker belangrijk. Als je wilt verbeteren in sporten als hardlopen, voetbal, basketbal, honkbal, atletiek en eigenlijk elke sport waar je je benen mee gebruikt, is het trainen van beenspieren erg belangrijk. Je kan meer kracht zetten en hebt minder kans op blessures.

Ontwikkelt een sterke core

Wanneer je beenoefeningen doet zoals deadlift, squat of lunge, train je tegelijkertijd ook de core van je lichaam. Hierbij zijn goede schoenen voor krachttraining noodzakelijk. Onder core verstaan we in het Nederlands de onderrug en buikspieren. Door een sterke onderrug en buikspieren heb je uiteindelijk minder last van blessures en rugproblemen bij bijvoorbeeld zittend werk. Ook worden andere sporten zoals cardio beter uit te voeren.

Verbetert je balans

Sterke en krachtige beenspieren verbeteren je balans en stabiliteit. Hierdoor heb je in het dagelijks leven meer controle over je lichaam. Ook sporten waarbij je veel balans nodig hebt, gaan je veel beter af. Daarnaast zijn een groot aantal beenoefeningen ook gebaseerd op balans, waardoor je dit automatisch traint tijdens je workout.

Bevordert mentale discipline

Legday is niet altijd een favoriete sessie in de sportschool. Om toch elke week bezig te zijn met je beenspieren vergt veel discipline. Zeker om voordelen van legday te behalen. Daarnaast is het uitdokteren van de juiste vorm voor beenspieroefeningen ook erg belangrijk en veel mensen nemen of hebben hier niet de tijd voor. Omdat beenspieren de grootste groep spieren in het lichaam is, kan er ook veel misgaan bij een verkeerde houding. Als je wel succesvol in het trainen van je beenspieren bent, geeft dit mentaal ook zeker een boost.

Nu je weet wat de voordelen van legday zijn, is het ook belangrijk om meer te weten te komen over voeding om je (been)spieren te laten groeien. Je kunt meerdere artikelen vinden over eiwitten, creatine, eiwitrepen, de belangrijkste voedingssupplementen en green poeders. Al deze voedingstoffen zijn belangrijk voor de groei van je spieren. Heb je vragen of tips, laat het ons dan weten in een reactie hieronder!

Tip van de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *