Top 5 schoenen voor krachttraining

Veel sporters vergeten dat het juiste schoeisel tijdens de krachttraining erg belangrijk kan zijn. We zien vaak mensen op verkeerde schoenen in de fitness hun oefeningen afwerken. Om dit te voorkomen en je op te helpen bij het vinden van het perfecte paar, hebben wij een top 5 schoenen voor krachttraining samengesteld. Doe hier je voordeel mee bij je volgende aankoop!

De top 5 schoenen voor krachttraining

Bij krachttraining is het belangrijk dat je een schoen hebt die lekker zit en waar je je comfortabel in voelt. Je wilt niet dat je tijdens de squat of deadlift geen grip meer hebt, waardoor je de oefeningen niet perfect kunt uitvoeren. Of erger: dat je blessures oploopt. Hierbij is een dunne en harde zool belangrijk. Deze zorgt voor stabiliteit en de juiste overdracht van kracht. Zorg bij de aankoop van schoenen voor krachttraining dat je de juiste maat kiest en niet glijdt in je schoenen. Ben je klaar voor onze top 5?

Nike Free Metcon 4

Deze schoen van Nike is onze persoonlijke favoriet. Hij voelt stevig aan. Daarnaast krijg je tijdens het intensief sporten minder zweetvoeten dan op je All Stars. Dit komt door de ventilerende werking van de schoen. Ook heeft deze schoen een lage, platte en brede hak die een goede basis en stabiliteit vormt voor tijdens het gewichtheffen. De schoen ziet er ook nog eens erg goed uit. Het enige nadeel van deze schoen is dat ze wat klein vallen. Vergeet dit niet als je ze bestelt.

Nike Free Metcon 4
Nike Free Metcon 4 – Nike

Reebok Nano X2

De Reebok Nano X2 is ook een fijne schoen voor krachtraining. Als je puur naar het uiterlijk kijkt, vinden wij dit toch wel de mooiste schoen. Daarnaast zit hij prettig om de voeten. Net als de Nike hierboven zorgt hij voor veel stabiliteit tijdens de workouts. Ook is deze schoen gekozen tot de beste crossfit schoen van het jaar. Mocht je naast krachttraining ook aan crossfit doen, dan is dit zeker een aanrader. Een klein nadeel is dat de schoen vrij smal is. Als je brede voeten hebt, is het misschien handig om ze in een schoenenwinkel te passen.

Reebok Nano X2 Reebok Nano X2
Reebok Nano X2 – Reebok

Adidas Powerlift 4

De krachttrainingsschoen van Adidas mag uiteraard niet ontbreken in deze lijst. De Adidas Powerlift 4 is gemaakt van een duurzame canvasstof en heeft een open voorvoet, waardoor je geen zweet voeten krijgt. Daarnaast is de zool speciaal ontwikkeld voor gewichtheffen. Ook is de schoen voorzien van een extra laag klittenband over de veters. Hierdoor kan je de schoen strakker om je voet positioneren. De flexibele neus zorgt voor een betere buiging tijdens je oefeningen, zodat je voet flexibeler kan bewegen. Als we een nadeel moeten aangeven, dan is het dat de Adidas Powerlift 4 niet de mooiste zijn, maar smaken verschillen uiteraard.

Krachttraining-Powerlift_4_Schoenen
Adidas Powerlift 4 – Adidas

New Balance TRNR

Deze schoen is gemaakt voor verschillende sporten. Zo kun je hem gebruiken voor krachttraining, maar is hij ook gemaakt voor sporten zoals hardlopen, crossfit en aerobics. New Balance heeft ervoor gezorgd dat je deze schoen ook op verschillende soorten terreinen (weg, bos, zand, gras) kunt gebruiken, zonder dat je inboet op comfort. De Dynasoft-technologie zorgt voor een comfortabele pasvorm. Het grootste minpunt aan deze schoen is dat hij gemaakt is voor voor veel verschillende sporten tegelijk. Hierdoor is hij wat groter en lomper dan de andere schoenen in de lijst.

Krachttraining New Balance TRNR 1 Krachttraining New Balance TRNR 1
New Balance TRNR – New Balance

Under Armour TriBase Reign 2

Under Armour heeft een hele strakke schoen ontworpen. De schoen ziet er stoer uit en is uitgevoerd met hun eigen Tribase-technologie. Deze technologie zorgt voor optimaal contact met de grond. Hierdoor blijf je stabiel en stevig staan tijdens je oefeningen. Daarnaast zit er ook een speciaal soort schuim in de schoen die zorgt voor een fijne demping en betere comfort tijdens springen of neerkomen. Het is verder gewoon een mooie schoen in de stijl van Under Armour: stoer en hip. Zoals wel vaker bij Under Armour, is het design iets waar je van moet houden.

Krachttraining UA Tribe Reign 2 Krachttraining UA Tribe Reign 2
Under Armour Tribas Reign 2 – Under Armour

Zie je een leuke schoen in de lijst staan en wil je weten wat belangrijk is voordat je tot de aankoop aangaat? Wij zochten eerder al uit waar de beste schoenen voor krachttraining aan moeten voldoen. Dat artikel lees je hier. Heb je nog vragen? Laat dan een reactie achter onder dit artikel. Succes met het kopen van je nieuwe favoriete schoenen voor krachttraining!

cshow cshow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *