De 10 beste cadeaus voor krachttraining!

Heb je geen idee waar je iemand die van krachttraining houdt, blij mee kan maken? Wij wel! We hebben een lijstje met de beste cadeaus voor krachttraining waar elke sportfanaat blij van wordt. Hoef jij er niet te lang over na te denken en kunnen wij doen wat we het liefste doen, namelijk jou inspireren!

Wat zijn de beste cadeaus voor krachttraining?

We hebben over (bijna alles) nagedacht. In deze lijst vind je van de meeste artikelen een goedkope en een wat duurdere versie. Alleen wanneer er weinig verschil zit in kwaliteit, zullen we maar één voorbeeld bespreken. Daarnaast vertellen we je ook nog waarom de krachttrainer dit zou willen krijgen. Kun je gelijk indruk maken met je kennis!

Lifting straps

Lifting straps worden met name in krachttraining, maar ook crossfit, gebruikt om geen grip te verliezen bij het tillen van gewichten. Ze maken het vasthouden van gewichten iets comfortabeler en daardoor beter uit te houden. Meestal worden lifting straps voorzien van extra padding, waardoor ze nog prettiger zijn bij gebruik.

Power lifting 2 Power lifting 2
Lifting straps, Body & Fit

Resistance bands

Deze banden vormen het ideale cadeau, omdat er veel verschillende soorten zijn en in meerdere prijsklassen. Je hebt verschillende diktes en breedtes, waardoor de banden meer of minder weerstand geven. De banden zijn ideaal om een legday extra zwaar te maken. Kies dunnere en kleine banden voor de beginner en de dikkere en bredere banden voor iemand die al fanatiek benen traint. Deze banden komen vrijwel altijd per 3 of 5 stuks. Afhankelijk van de dikte, breedte en het aantal banden, zal je tussen de € 10 en € 30 kwijt zijn.

Eiwitten

Bij eiwitten denk je er niet direct aan om het cadeau te doen, maar als iemand dit veel gebruikt, is het zeker een goed en praktisch cadeau voor krachttraining. De meeste gebruikers hebben wel echt hun eigen voorkeur qua eiwit, maar als je inspiratie op wil doen of iemand verrassen, schreven we hier een artikel over wat de beste vegan eiwitten van 2020 zijn.

vegan eiwitten 1 vegan eiwitten 1
Beste vegan eiwitten

Shakebeker

We hebben het gehad over eiwitten. Uiteraard kan een shakebeker niet ontbreken op deze lijst van beste cadeaus voor krachttraining. Waarom dit een goed cadeau is, spreekt voor zich. Overigens krijg je er in sommige gevallen ook één bij een bestelling van eiwitten, dus check dat vooral eerst. Handig is om een beker te nemen waar ook de eiwitten apart in een bakje kunnen, zoals onderstaande beker. Eiwitten moet je namelijk vlak voor gebruik pas mengen. Als ze langer staan, kunnen de voedingsstoffen verloren gaan.

Wrist bands

De ondersteunende polsbanden kunnen in deze lijst van cadeaus voor krachttraining ook zeker niet ontbreken. Met name wanneer iemand steeds zwaarder gaat trainen, worden de gewrichten kwetsbaarder. Om blessures te voorkomen of te verhelpen, maken veel krachttrainers gebruik van wrist bands. Dit is vooral prettig als iemand veel losse armoefeningen doet. Dit soort polsbanden kosten ongeveer € 10 tot € 20 per stuk.

Fat grips

Fat grips zijn nog niet heel erg bekend, dus hiermee kun je iemand echt verrassen. Deze grips doe je om halters of stangen heen, om de grip hierop te verbreden. Hierdoor wordt het moeilijker om deze vast te pakken, waardoor de oefening zwaarder wordt. De nadruk ligt bij de oefeningen meer op bijvoorbeeld de onderarm, een lichaamsonderdeel dat vrij lastig te trainen is. Je kunt de fat grips bestellen vanaf € 25.

Abonnement tijdschrift fitness

Er is online genoeg te vinden over sporten, maar toch voelt een tijdschrift echt als een moment voor jezelf, waarin je de tijd neemt om nieuwe dingen te lezen. Je kunt ook een abonnement geven. Elke keer als degene waar jij het cadeau aan geeft dan een tijdschrift in de brievenbus krijgt, is het weer een klein cadeau. Er zijn verschillende fitness tijdschriften waar je een krachttrainer echt blij mee kan maken. Voor mannen is er bijvoorbeeld de Men’s health en voor vrouwen de Women’s health.

Powerlift riem

De powerlift riem is misschien meer voor de echt fanatieke sporter. Deze ondersteunt de torso en dan met name de onderrug. Dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld squats en deadlifts beter en zwaarder uitgevoerd kunnen worden. De houding wordt als het ware al voorgevormd, waardoor daar minder verkeerd kan gaan. De betere powerlift riemen zijn er vanaf € 20.

Power belt clipsluiting Power belt clipsluiting
Powerlift riem

Dumbells

Dumbells zijn er in allerlei soorten en maten, hoewel de vorm wel redelijk vast staat. Je kunt ervoor kiezen om lichte gewichten of zware cadeau te doen. Er is ook verschil in soort gewichten. Je hebt dumbells die gewoon een vast gewicht hebben, of dumbells waar je het gewicht van kan aanpassen. We hebben van beide een goed voorbeeld opgenomen. In combinatie met bijvoorbeeld de fat grips of de resistance bands geef je iemand eindeloos veel mogelijkheden om thuis te sporten cadeau. De prijs is afhankelijk van het gewicht, dus hoe zwaarder het gewicht, hoe duurder je cadeau.

Fitness handschoenen

Fitness handschoenen voor krachttraining zijn de makkelijkste manier om je grip te verbeteren en je handen te beschermen. Uiteindelijk kun je door veel gewichten te tillen namelijk ruwe handen of eelt ontwikkelen. Voor veel mensen de reden om handschoentjes te dragen. Het belangrijkste waarop je moet letten is de maatvoering. Als je twijfelt welke maat iemand heeft, let er dan bij de aankoop op dat je het cadeau eventueel nog kunt retourneren. Daarnaast is het fijn als de handschoenen aan de binnenkant wat dikker zijn. Fitness handschoenen vind je al vanaf € 5. Ideaal als klein cadeautje dus!

Fitness handschoenen Fitness handschoenen
Fitness handschoenen

Sporthorloge

Een smartwatch is voor de krachttrainer ideaal, omdat het de workout bijhoudt en registreert. Op deze manier ben je altijd op de hoogte van je voortgang. Zoals je misschien wel weet, schreven we al eerder een uitgebreid artikel over de smartwartch. Hier zijn we ingegaan op welk horloge je voor welke prijs kunt krijgen. Ook vertellen we je waar de smartwatch sowieso aan moet voldoen. Altijd handig als jij je gaat oriënteren.

Heb jij nog cadeaus voor krachttraining die wij absoluut aan de lijst moeten toevoegen? We horen het graag! Ben je ook op zoek naar nieuwe schoenen voor krachttraining? Daar schreven we dit artikel over.

cshow cshow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *