Green poeder: wat is het en welke 3 poeders zijn het beste voor je lichaam?

Sinds kort is het een basis in de dagelijkse behoefte van sporters en eigenlijk iedereen die met zijn gezondheid bezig is: green poeder. Dit doet niet gelijk bij iedereen een belletje rinkelen, maar het is een van de gezondere hypes die op onder andere TikTok rondgaat. Ben je ook nieuwsgierig of wil je precies weten wat het is? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te maken bij het kopen van green poeder.

Wat is green poeder?

Green poeder wordt ook wel green juice genoemd. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: green poeder bevat heel veel goeds dat je lichaam kan gebruiken, maar niet dagelijks binnen krijgt. Hierbij moet je denken aan vitamines, mineralen, algen, superfoods en vezels. Zoals je kunt lezen zijn het allemaal voedingsstoffen die bijdragen aan een gezond en vitaal lichaam. Het fijne aan een poeder is dat je in één keer alles binnenkrijgt wat je nodig hebt, zonder dat je jouw gevarieerde dieet nog complexer hoeft te maken. Weet namelijk, dat het altijd belangrijk blijft om een gevarieerd dieet na te streven. Toch zijn er dagen (weken/maanden) dat wij er niet aan denken algen (spirulina) toe te voegen aan onze voeding.

De ingrediënten van deze poeder zijn bij elkaar gevoegd en gedroogd, zodat ze vervolgens met water gemengd kunnen worden voor consumptie. Het is lastig om een lijst te geven met ingrediënten, omdat de poeders van verschillende merken andere ingrediënten en werkende stoffen bevatten. Wel hebben we een aantal veel voorkomende inclusief werking op een rijtje gezet.

Ingrediënten van green poeder

We hebben als eerst uitgezocht wat de meest voorkomende ingrediënten in green poeders zijn:

 1. Chlorella: Dit is een alg die erom bekend staat veel zonlicht te absorberen. Het staat erom bekend dat het de darmfunctie, de lever, het immuunsysteem ondersteunt en de spijsvertering helpt. Daarnaast helpt het de balans te behouden tussen goede en ‘slechte’ darmbacteriën.
 2. Acerola bes: Acerola is een bes die voorkomt in Centraal- en Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië. De bes staat erom bekend hoge hoeveelheden van Vitamine C te bevatten. Dit is namelijk 30 keer hoger dan een sinaasappel. Daarnaast bevat het natuurlijke vitamines B.
 3. Spirulina: Ook spirulina is een alg. Spirulina is een anti-oxidant die bijdraagt aan de bescherming van cellen tegen schade van buitenaf. De alg helpt ook bij vermoeidheid en het behouden van je energieniveau.
 4. Gerstegras: Net als spirulina is ook gerstegras een anti-oxidant en helpt dus met bescherming van je cellen. Zoals je misschien verwacht is het een graansoort. Ook deze bevat hoge concentraties vitamine C en vitamines B.
 5. Alfalfazaad: Dit is afkomstig van en bekende kiemgroente en bevat onder andere fosfor, magnesium, ijzer, kalium en eiwitten. Daarnaast is het zaad ook rijk aan een hele hoop vitamines. Alfalfazaad schijnt de stofwisseling te ondersteunen en goed te zijn voor de conditie van haar en nagels.

Naast het aanwezig zijn van verschillende ingrediënten is het belangrijk dat je let op de samenstelling en soort ingrediënten. Je wilt dat de ingrediënten zo goed mogelijk op elkaar zijn afgestemd, zodat ze zorgen voor optimale opname door het lichaam. Daarnaast is het belangrijk dat de ingrediënten voornamelijk extracten zijn en niet gedroogde of verpoederde producten. Gestandaardiseerde extracten zorgen voor het behoudt van de oorspronkelijke complexiteit van de natuurlijk voorkomende bestanddelen. Standaardisering zorgt ervoor dat bij iedere inname exact evenveel van de werkzame stoffen is verwerkt.

Voordelen van green poeder

 1. Bevordert darmregulatie
 2. Verbetert energie
 3. Ondersteunt de huid
 4. Versterkt immuunsysteem
 5. Bevordert bloedcirculatie
 6. Makkelijk opneembaar

1. Bevordert darmregulatie

Green poeder zorgt voor een goed werkende darmfunctie. De poeder bevat namelijk ingrediënten die helpen bij de balans tussen de goede en ‘slechte’ bacteriën (die slechte bacteriën hebben je darmen nodig om goed te functioneren) in je lichaam. Daarnaast helpt het bij een normale stoelgang. Ook niet geheel onbelangrijk dus.

2. Verbetert energie

Verschillende ingrediënten van een green poeder ondersteunen het energieniveau. Als je last heb van vermoeidheid, die niet weg gaat door goed te slapen, kan dat te maken hebben met het binnenkrijgen van onvoldoende (afwisselende) voedingsstoffen. De ingrediënten die je energieniveau ondersteunen, zijn onder andere chlorella (alg), spirulina (alg), zink, groene thee extract en vitamine C. Het is natuurlijk afhankelijk van welk poeder je kiest, of deze ingrediënten zijn opgenomen. Elk green poeder bevat in ieder geval ingrediënten om de energie te verbeteren.

3. Ondersteunt de huid

Ingrediënten als vitamine C, A en E ondersteunen de huid. Indirect bevorderen deze vitamine de bloedcirculatie waardoor je ook een stralende en gezond uitziende huid krijgt. Daarnaast werken veel van de ingrediënten ook als anti-oxidant. Dit zorgt voor behoud van de normale structuur en functie van de huid.

4. Versterkt immuunsysteem

Doordat de green poeder volledig bestaat uit vitamines, mineralen, vezels en meer, draagt het bij aan de werking van je immuunsysteem. Ook probiotica dragen hieraan bij. De ingrediënten die kunnen zorgen voor versterking van het immuunsysteem zijn onder andere theanine, spirulina, knoflookpoeder en chlorella.

5. Bevordert bloedcirculatie

Ook voor de bevordering van de bloedcirculatie geldt dat verschillende ingrediënten eraan bij kunnen dragen. Deze functie is bijvoorbeeld weggelegd voor knoflookpoeder en OPC (een anti-oxidant).

6. Makkelijk opneembaar

Het grootste voordeel van green poeders is natuurlijk de opneembaarheid. De ingrediënten zijn zo op elkaar afgestemd dat het de opname van de verschillende stoffen optimaliseert. Op deze manier kun je dus gemakkelijk alle goede stoffen binnenkrijgen op een dag. Nogmaals willen we benadrukken dat je evengoed moet zorgen voor een gevarieerd dieet, maar het toevoegen van green poeder komt je gezondheid ten goede.

Top 3 beste green poeders

Er zijn veel green poeders te verkrijgen. Het is belangrijk om een goede uit te kiezen. Daarom hebben wij een top 3 gemaakt, die je hieronder vindt. We hadden meer merken kunnen toevoegen, maar gezien het belang van de werking, vonden we het niet relevant om jou als lezer een optie te geven waar we zelf al niet snel voor zouden kiezen. Daarom houden we het bij een top 3.

1. Vitakruid – Super greens

Super greens poeder
Vitakruid – Super Greens, ca. € 50/30 servings

Zonder meer is Vitakruid één van de beste merken als het aankomt op supplementen. Ze werken met de beste ingrediënten en proberen ook qua milieu bij te dragen. Na het lezen van de ingrediëntenlijst van de Super Greens, konden we eigenlijk niet wachten om deze aan te schaffen. Zowel de hoogwaardige ingrediënten, als de afstemming ten behoeve van opname door het lichaam zijn tot in de puntjes uitgedacht. De voedingsstoffen in dit green poeder zijn niet zo standaard als alle andere poeders, maar nog uitgebreider en daarmee completer. Dat maakt de Super Greens voor ons de absolute nummer één!

2. Nutribites – Green Juice

Green poeder juice
Nutribites – Green Juice, ca € 47/30 servings

De Green Juice van Nutribites hebben we niet voor niets in deze lijst opgenomen. Ook dit green poeder bestaat uit hoogwaardige ingrediënten. Zo is ook hier voornamelijk gebruik gemaakt van gestandaardiseerde extracten. Naast de voordelen die voortkomen uit de ingrediëntenlijst, is het ook nog eens lekker van smaak door het gebruik van groente en fruit. Absoluut een goede tweede plaats.

3. Superfoodies – Green Juice

Green juice
Superfoodies – Green Juice, ca € 70/100 porties

Op de derde plaats de Green Juice van Superfoodies. Ook deze zit boordevol met de voedingsstoffen die je zou verwachten en is daarnaast BIO gecertificeerd. Het enige wat we minder vinden aan deze green juice is dat de ingrediënten enkel gedroogd lijken te zijn en niet geëxtraheerd. Het voordeel van deze green poeder is dat het plasticvrij verpakt is. De ingrediëntenlijst vinden we daarnaast prettig, omdat vrijwel alles een product van natuurlijke oorsprong is.

Nogmaals willen we benadrukken dat een gezond lichaam valt of staat met gevarieerd en gezond eten. Ben je nieuwsgierig naar een aantal vegan gerechten? Die vind je hier! Daarnaast is het belangrijk om te weten welke voedingsstoffen een slechte invloed kunnen hebben op je prestaties, zoals suiker. Daarover lees je hier meer.

Mis je nog iets in dit artikel of wil je nog meer weten over de green poeders? Laat het hieronder vooral weten!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *