De 6 meest inspirerende documentaires over krachttraining die je gezien moet hebben!

Heb jij een abonnement op Netflix, Videoland, Amazon Prime, Disney+ of een andere streamingsdienst en wil je weten wat de meest inspirerende documentaires over krachttraining zijn? In dit artikel vertellen we je welke documentaires over krachttraining onmisbaar zijn voor inspiratie, trainingsmethode en motivatie. Waar wacht je nog op?!

?c=11113&m=1122062&a=386464&r=&t=html ?c=11113&m=1122062&a=386464&r=&t=html

De meest inspirerende documentaires over krachttraining

Heb jij vandaag een rustdag en wil je graag een leuke documentaire zien over krachttraining? Door onderstaande documentaires word je zo gemotiveerd dat je direct de sportschool weer in wilt. We hopen dat je net zoveel inspiratie haalt uit de documentaires als wij hebben gedaan.

The Redeemed and the Dominant

Dit is een documentaire die de meest fitte atleten op aarde volgt om te strijden voor de titel The Fittest on Earth. Vier dagen lang worden verschillende crossfit atleten gevolgd tijdens wedstrijddagen. Ze moeten onder andere cardio doen zoals zwemmen, rennen en wielrennen. Ook moeten ze verschillende krachttraining oefeningen doen, waarbij degene wint die de oefeningen het langst en zwaarst kan uitvoeren. Dit evenement wordt ook wel de zwaarste wedstrijd ter wereld genoemd. Zeker een aanrader, die je in één keer afkijkt!

Calum von Moger: Unbroken

Calum is tweevoudig winnaar van Mr. Universe en winnaar van verschillende bodybuildingwedstrijden. Hij heeft de top bereikt in verschillende disciplines. In deze documentaire over krachttraining laat hij zien hoe hard hij moet trainen en hoe hij een comeback heeft gemaakt na een blessure. Het is erg inspirerend om te zien hoe hij zich terugvecht en wat hij allemaal moet laten om aan de top te komen.

Froning: The Fittest Man In History

Rich Froning Jr. is een legende in fitness- en crossfitindustrie. Hij heeft als eerste persoon vier keer achter elkaar de crossfit games gewonnen (Matthew Fraser heeft dit record verbeterd door vijf keer crossfit kampioen achter elkaar te worden). In deze documentaire volg je hem tijdens zijn leven. Hierin komen fragmenten uit zijn jeugd, volwassen- en sportersleven naar voren. Je kunt alleen maar respect hebben voor zijn manier van leven en trainen. Hij doet alles om de beste te worden, te zijn en te blijven. Het is een indrukwekkende documentaire over een groot sportman.

Ronnie Coleman: The King

Deze legende in de wereld van bodybuilding is acht keer winnaar geworden van de titel Mr. Olympia. Dit is een prestigieuze jaarlijkse bodybuildingprijs voor de beste bodybuilder ter wereld. Je ziet in de documentaire hoe zwaar Ronnie Coleman traint en uiteindelijk ook te maken krijgt met heup- en rugklachten. Hierdoor loopt hij uiteindelijk met krukken en kan hij nog maar trainen met gewichten van maximaal 10 kg. Je ziet de glorie en de neergang van Ronnie. Ondanks zijn blessures blijft Ronnie gemotiveerd trainen. Inspirerend hoe hij zelf dan doorzet.

Pumping Iron

Dit is een documentaire over krachttraining met één van de beroemdste bodybuilders ter wereld in de hoofdrol: Arnold Schwarzenegger! Deze docudrama volgt de voorbereidingen van Arnold Schwarzenegger en zijn concurrenten Lou Ferrigno en Franco Columbu. De drie mannen worden gevolgd tijdens hun voorbereiding op Mr. Olympia en Mr. Universe. Deze documentaire is wel iets ouder maar nog steeds het kijken waard.

Last Chance U

Dit is een documentaire serie over de atleten van het Amerikaanse football. Je kan hem zien op Netflix. Hierin wordt een groep jongemannen gevolgd die hun laatste kans grijpen tot een professionele carrière in de NFL. Deze jongeren zijn allemaal drop-outs die samen een american football team vormen. Hierbij zie je hoe ze trainen in onder andere het krachthonk en samen wedstrijden spelen. De mentaliteit van deze jongens wordt aangewakkerd door een coach die alleen maar wil winnen. Je ziet hier het topsportklimaat van Amerika in terug: alles voor de winst!

We schreven ook een artikel over series en documentaires over alles wat met voeding te maken heeft. Deze documentaires en series gaan over vegan voeding en wat de belasting van vlees is op het klimaat. Mis je nog een inspirerende documentaire die absoluut in dit rijtje thuis hoort? Laat dan hieronder een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *