De top 5 leukste boeken over krachttraining

Sport jij fanatiek in de gym en kan je geen genoeg krijgen van je hobby krachttraining? Dat hebben wij ook! Eerder schreven we al over de leukste documentaires over krachttraining. Dit gaan we in dit artikel uitbreiden met de leukste boeken over krachttraining. Het lezen van boeken over krachttraining is ontspannend en tegelijkertijd motiverend. Daarnaast train je ook je hersenen. Is dat een all-round workout of niet?! Win win!

De leukste boeken over krachttraining

De top 5 boeken over krachttraining bevat tips en tricks over gezond eten, hoe je moet omgaan met je lichaam, welke oefeningen je kan doen en wat een gezonde levensstijl is. Deze boeken over krachttraining hebben wij geselecteerd op de inhoud en de schrijfwijze. Veel leesplezier!

Onze top 5 boeken over krachttraining

1. My Shredded Lifestyle

Dit boek is geschreven door Merijn Schoeber. We horen je denken: dat klinkt bekend. Merijn is een van de bekendste Nederlandse fitness YouTubers. Hij leert zijn volgers over krachttraining, voeding, levensstijl en gezond leven. Merijn heeft ongeveer 300.000 abonnees op YouTube en is ook bekend van zijn inspirerende Ted Talk. Hij is een aantal jaar geleden gestopt met school en heeft zich met succes volledig gericht op fitnessen en ondernemen.

In zijn boek My shredded lifestyle vertelt Merijn meer over zijn leven en lifestyle. Hij vertelt zijn geheimen over een gespierd en gezond lichaam. Dit is gebaseerd op de wetenschap en zijn eigen ervaringen. Wil jij meer tips en tricks over jouw ultieme droomlichaam? Dan is dit boek een echte aanrader. Het leest lekker weg en zit boordevol herkenbare momenten.

2. De Fit Methode

De fit methode is gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken. Je krijgt veel informatie over de werking van je lichaam en hoe je dit kan vertalen naar een gezond en gespierd lichaam. Ook worden de barrières gesloopt die jou tegenhouden om het uiterste uit jezelf te halen. Zo worden teksten als ‘ik houd vocht vast’ of ‘dit is erfelijk bepaald’ allemaal ontkracht. Dit boek laat zien dat je alles kunt bereiken als je er op een andere manier naar gaat kijken.

Dit boek is geschreven door 19 schrijvers met allemaal hun eigen expertise. Denk hierbij aan fitness, psychologie, voeding en personal coaching. Hierdoor is het boek een uitgebreid handboek geworden voor zowel de beginnende als ervaren krachttrainer. Je krijgt verschillende opties toegeworpen om je doelen op jouw manier te behalen.

3. Personal Body Plan

Dit boek over krachttraining is geschreven door Tom Barten. Hij is oprichter van het bedrijf Personal Body Plan. Dit is een bekend bedrijf onder de mensen die zich bezighouden met gedrag, voeding, training en herstel. Dit zijn ook de pijlers waar dit boek op geschreven is. Dit boek moet je niet lezen om allemaal nieuwe revolutionaire ideeën op te doen in jouw schema. De eenvoud en ‘simpele’ aanpak maken dit boek tot een succes. Een aantal bekende topsporters zijn ook ambassadeur van dit boek. Het fijne aan De fit methode is dat je vooral als amateur baat hebt bij dit boek. Door het lezen van dit boek krijg je zelfvertrouwen, bouw je kennis op, geef je je lichaam vorm en blijf je jezelf pushen tot uiterste.

4. Topfit

Henry Schut heeft het boek Topfit geschreven. Henry ken je waarschijnlijk wel als presentator van Studio Sport, het sportjournaal of van het radio programma Langs de lijn. Hij heeft een drukke baan en een gezin met drie kinderen. Hij heeft zichzelf uitgedaagd om super fit te worden en op de cover te komen van Men’s Health.

Wat het boek zo handig maakt, is de alledaagse tijdindeling tussen werk, het gezinsleven en sporten. Daarnaast staan er naast oefeningen voor krachttraining, ook heerlijke gerechten en voedingstips in het boek. Het boek leest prettig weg, wat komt door de leuke interviews tussendoor. Het is een inspirerend boek en zet je aan het denken over je eigen tijdindeling en sportprestaties.

5. Killerbody dieet

Fajah Lourens is bekend geworden door haar rol in Goede tijden, slechte tijden. Daarnaast heeft ze als actrice in veel andere films en series gespeeld. Inmiddels is ze uitgegroeid tot een fitness voorbeeld als het gaat om een krachtig lichaam. Het doel van Fajah Lourens is om met dit boek in 12 weken een strak lichaam te bouwen.

In dit boek staan vooral adviezen over voeding en krachttraining. Daarnaast staan er oefeningen voor zowel het thuissporten als voor in de sportschool. Erg fijn als je een keer niet naar de sportschool kan. Ook de recepten zijn lekker en makkelijk te bereiden. Mocht je dit boek leuk vinden, is er ook een tweede deel uitgebracht met 100 snelle en slanke recepten. Klik op deze link voor het tweede deel.

Hopelijk haal jij uit één van deze boeken de motivatie, inspiratie en kennis die je nodig hebt om jezelf nog verder te pushen. Ben je nog niet klaar na het lezen of wil je op een andere manier geïnspireerd worden? We schreven eerder al een artikel over de meest inspirerende documentaires over krachttraining. Dat artikel kun je hier lezen. Heb je zelf nog leuke ideeën over inspirerende artikelen, films boeken of iets anders? Laat het dan hieronder in de reacties weten.

Tip van de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *