De 6 aangrijpende documentaires over hardlopen!

Er zijn van die dagen dat je niet gemotiveerd bent om een lekker rondje te hardlopen. Daar hebben we wat op gevonden! In plaats van je rondje te rennen, zou je ook een inspirerende documentaires over hardlopen kunnen kijken, maar je opent de streamingdiensten en je ziet door de bomen het bos niet meer. In dit artikel vertellen we je meer over de aangrijpende documentaires over hardlopen bij verschillende streamingsdiensten.

De mooiste documentaires over hardlopen

Wil jij meer inspiratie en motivatie over jouw favoriete sport? Deze documentaires over hardlopen en films uiteraard hebben we op de redactie gezien en hebben ons geïnspireerd om toch wel dat rondje te hardlopen. Je kunt deze documentaires en films vinden op de grote streamingsdiensten.

Karl Meltzer: made to be broken

Deze documentaire van ongeveer 40 minuten lang vertelt het verhaal van Karl Meltzer. Karl is een ultrarunner die een recordtijd wil neerzetten op de 3524 kilometer (!) lange Appalachian Trail. Deze route loopt door Noord-Amerika over hoge bergen en moeilijk begaanbare paden. Je volgt Karl met alles wat hij meemaakt tijdens de tocht. De documentaire is prachtig gefilmd en de emoties worden erg goed weergegeven. Dit alles is gedaan met hulp van Red Bull, die extreme sports vaak prachtig weten te filmen. Gaat Karl het oude record van 46 dagen, 8 uur en 6 minuten verbreken?

The Barkley Marathons: The race that eats its young

In de hardloopwedstrijd van Barkley moeten de deelnemers binnen 60 uur 160 kilometer afleggen. Hierin zitten ook nog 16.000 hoogtemeters verstopt. Daarnaast is er geen parcours alleen een start en een finish. Hierdoor verdwalen veel hardlopers in de bossen en hebben maar 10 deelnemers de finish ooit gehaald in het 25-jarig bestaan. De start wordt niet aangegeven door middel van een startschot, maar door het aansteken van een sigaret. Deze documentaire heeft verschillende awards gewonnen en hij kijkt mede door de verbazing over de wedstrijd lekker weg.

Gun Runners

In deze documentaire worden twee Keniaanse krijgers en veedieven gevolgd. Deze mannen hebben hun wapen verwisseld voor hardloopschoenen. Ze proberen net als meerdere Kenianen een toekomst te vinden in de professionele hardloopsport. De documentaire is mooi gefilmd en geeft prachtig het verhaal weer van Kenianen die alles doen voor een betere toekomst.

I am Bolt

Hij wordt ook wel de beste atleet ter wereld genoemd. We hebben het over Usain Bolt. In deze biografische documentaire krijg je een kijkje in het leven van de topatleet. De documentaire begint bij zijn jeugd en eindigt met de grootste prestaties uit zijn leven. Het leuke aan deze documentaire is dat hij ook zelf filmpjes met zijn mobiel heeft gemaakt van bijvoorbeeld de training. Hierdoor krijgt het een heel persoonlijk karakter.

100 Meters

Ramón Arroyo heeft de diagnose multiple sclerose (MS) gekregen. Hij krijgt het nieuws dat hij over een jaar geen 100 meter meer kan hardlopen. Als vader van twee kinderen wil hij een voorbeeld voor hun zijn. Hij gaat trainen voor een Iron Man-triatlon (3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42 kilometer hardlopen). De kijker wordt meegenomen in zijn reis waar hij worstelt met zijn trainingen, familie en zijn ziekte. Dit is een film gebaseerd op het boek van Ramón Arroyo: Rendirse No Es Una Opcion.

Race

Dit is een film over het waargebeurde verhaal over de zwarte Amerikaanse atleet Jesse Owens. Hij won vier medailles op de Olympische spelen van Berlijn in 1936. Dit is de tijd dat het racisme in Duitsland hevig was onder het bewind van Adolf Hitler. Ook in Amerika is het niet goed gesteld met de rechten van minderheden. Daarom is de door Jesse Owens geleverde prestatie nog vele malen knapper! Dit is een film die binnenkomt en je aan het denken zet.

Wil je meer informatie over bovenstaande documentaires over hardlopen en de gezondheidsvoordelen van hardlopen? Klik dan hier! Heb jij ook ons product van de week al gezien? Dit is iedere week een ander product waarvan wij denken dat jouw sportershart er heel blij van wordt!

Product van de week

cshow cshow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *