De beste t-shirts om in te sporten, onze top 3

Bijna iedereen draagt ze tijdens het sporten en vindt dit het meest comfortabele kledingstuk: het t-shirt! Er zijn verschillende merken t-shirts om zo goed en lekker mogelijk te kunnen sporten. Dit komt doordat sportkleding steeds populairder wordt. Mensen worden zich meer bewust van een gezonde levensstijl en wat hierbij komt kijken. Elk type sport heeft zijn eigen kleding, maar waar moet goede sportkleding aan voldoen en hoe kies je de beste materialen? In dit artikel vertellen we je meer over de beste t-shirts om in te sporten.

Waarom je t-shirts wil dragen tijdens het sporten

De meeste sportshirts hebben unieke eigenschappen. Denk hierbij aan vocht opnemend en ademend. Deze eigenschappen zijn belangrijk wanneer jij intensief aan het sporten bent. Ook wordt er bij het ontwerpen van t-shirts rekening gehouden met het wassen. Het is een feit dat sport t-shirts en sportkleding in het algemeen vaker gewassen worden dan casual kleding. Hierdoor moet het materiaal sterk zijn en minder snel slijten. Overigens, worden t-shirts voor sporten vaak geproduceerd door polyester te combineren met katoen en elastaan.

Katoen of polyester?

De twee meest comfortabele soorten sportkleding zijn gemaakt van katoen of polyester. Vaak kan het ook een combinatie zijn van deze twee stoffen. Hieronder leggen we uit wat het verschil is tussen deze twee stoffen.

Katoen

Zoals de meeste mensen weten groeit katoen aan de katoenplant. Katoen wordt vooral geplukt in China, India en de Verenigde Staten. Na het plukken worden de organische vezels van de plant in draden verwerkt tot kleding. Hieronder geven we de voor- en nadelen van katoen als stof voor in sportkleding.

Voordelen:

 • Het is ademend
 • Neemt vocht op
 • Het is licht in gewicht
 • Voelt zacht aan
 • Het is duurzaam

Nadelen:

 • Het is niet vormvast
 • Kan krimpen tijdens het wassen
 • Verliest snel zijn kleur en wordt vaal
?c=11113&m=1642334&a=386464&r=&t=html ?c=11113&m=1642334&a=386464&r=&t=html

Polyester

Polyester is de meest gebruikte stoffen in de mode-industrie. Deze stof wordt onder andere vanwege de voordelen veel gebruikt in sportkleding. Hoe wordt het gemaakt? Polyester wordt gemaakt door middel van een chemische reactie tussen ethyleen glycol en terephthalic acid. Wat? De belangrijkste grondstoffen voor polyester zijn aardolie en aardgas. Hieruit komt een synthetische vezel. Dit materiaal kan je zo dun maken als garen en op deze manier kan je het kledingstuk makkelijk in elkaar zetten. De voor- en nadelen kun je ter vergelijking naast die van katoen houden.

Voordelen:

 • Het is ademend
 • Kreukt niet
 • Kleur blijft lang mooi
 • Het voelt licht om te dragen
 • Het is makkelijk schoon te maken (vlekken krijg je er makkelijk af)

Nadelen:

 • Gemaakt van fossiele brandstoffen (niet biologisch afbreekbaar)
 • Ruikt snel bij zweten
 • Microvezels komen vrij bij het wassen

Beste T-shirts om in te sporten

Wanneer je gaat fitnessen of sporten is de kans groot dat je kiest voor een t-shirt met korte mouwen. Dit is lekker luchtig en zorgt ervoor dat je jouw warmte goed kwijt kan. Ook zorgt het voor het opvangen van het zweet. Om je niet zomaar zonder missie op pad te sturen, hebben we onze top 3 korte mouwen t-shirts hieronder voor je geplaatst.

Nike t shirt 1 1 Nike t shirt 1 1
1. Nike Dri-FIT

Dit t-shirt is verkrijgbaar in wit en zwart. Het is gemaakt van polyester, maar volgens Nike hebben zij een anti-geur technologie toegepast, waardoor het shrt langer fris blijft.

Nike Nike
2. Nike Solo Swoosh

Deze versie van Nike is gemaakt van 100% katoen, waardoor deze lekker ademt tijdens het sporten. Dit t-shirt is verkrijgbaar in 3 kleuren.

Under Armour 1 Under Armour 1
3. Under Armour Tech

Dit t-shirt is gemaakt van polyester en valt wat groot uit. Het is de tweede generatie van dit shirt, waardoor het dus is verbetert ten opzichte van de eerste versie op onder andere de pasvorm. Dit shirt is in 14 verschillende kleuren verkrijgbaar.

Tip van de redactie

cshow cshow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *