Nieuwe hardloopschoenen? Dit zijn de beste van 2022

Wil je binnenkort nieuwe hardloopschoenen kopen? Als je gaat hardlopen is het belangrijk om de juiste schoenen te gebruiken. Dit verkleint de kans op blessures en daardoor blijf je gemotiveerd. De ontwikkelingen op het gebied van hardloopschoenen gaan snel, dus we nemen je mee in de beste hardloopschoenen van dit jaar. Ben jij benieuwd naar onze top 5 beste hardloopschoenen? Lees dan snel verder.

Heren hardloopschoenen

De beste nieuwe hardloopschoenen

De ontwikkelingen op het gebied van hardloopschoenen gaan dus snel. Daarom is het goed om zo aan het eind van het jaar een update te geven van de beste hardloopschoenen die er op dit moment beschikbaar zijn. Bij deze top 5 hardloopschoenen hebben wij gekeken naar de bekendste merken met de meest vooruitstrevende technologieën. Als je wilt weten waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe schoenen, schreven we dit artikel al. De hardloopschoenen in onze top 5 zijn de meest gangbare modellen voor iedereen.

Nike Air Zoom Pegasus 38 FlyEase

Nike air Zoom Pegasus 38 Flyease nieuwe hardlopen edited Nike air Zoom Pegasus 38 Flyease nieuwe hardlopen edited
Air Zoom Pegasus 38 FlyEase – Nike, € 119,99

De eerste hardloopschoen van deze top 5 is de Nike Air Zoom Pegasus 38 FlyEase. Deze schoen is de beste neutrale hardloopschoen met een goede demping voor de gewrichten. Daarnaast ziet hij er modern en een beetje futuristisch uit. Ook zit deze heerlijk qua comfort, past goed om de voet en heeft een zachte demping tijdens het rennen. De Nike Air Zoom Pegasus 38 FlyEase heeft daarnaast ook een licht gewicht en met de FlyEase technologie stap je makkelijk in de schoen. Het is een betaalbare schoen en hij is verkrijgbaar in een aantal kleuren. Mocht je nou echt een gepersonaliseerde schoen willen, kun je hem ook zelf ontwerpen. Het enige nadeel dat we kunnen bedenken, is dat de witte variant snel vies wordt.

ASICS Gel Cumulus 22

Nieuwe hardloopschoenen
Asics Gel Cumulus 22 – Asics, € 149,95

De Asics Gel Cumulus 22 is net zoals bovenstaande schoen een neutrale hardloopschoen. Deze hardloopschoen is gemaakt voor de langere afstanden. Deze is comfortabel en zorgt voor een goede afvoer van zweet. Daarnaast is de demping op deze Asics van goede kwaliteit. De hak heeft een verhoging waardoor je gewrichten minder klappen opvangen. Door de gebruikte technologie neem je een natuurlijke loophouding aan. Een nadeel van deze schoen vinden wij de uitstraling, omdat het meer op een ‘gewone’ wandelschoen lijkt. Daarnaast is hij in vergelijking met de andere hardloopschoenen relatief duur.

New Balance 1080 V11

Nieuwe hardloopschoenen kopen
New Balance 1080V11 – New Balance, € 169,95

Uiteraard mag het merk New Balance niet ontbreken in onze top 5. De 1080 V11 is alweer de 11e versie van deze populaire hardloopschoen. Deze nieuwe versie heeft een lichter gewicht dankzij de fresh foam technologie. Daarnaast zijn deze schoenen erg comfortabel en licht om te dragen. Het bovenwerk op de hardloopschoen is nog rekbaarder, waardoor hij beter om je voet zit. De schoen vormt zichzelf naar jouw voeten. De vorige versies van deze hardloopschoen versleten relatief snel. Daarom heeft New Balance ervoor gekozen om meer rubber te verwerken in de punten van de schoen, omdat die het meest de grond raken. Het model en de kleur moeten je ding zijn, maar de schoen is in ieder geval opvallend. Je kunt deze in verschillende kleuren bestellen.

Adidas Adizero Boston 10

Adidas adizero boston 10 edited Adidas adizero boston 10 edited
Adidas Adizero Boston 10 – Adidas, € 149,95

De Adidas Adizero Boston 10 is een uitstekende schoen voor de gemiddelde hardloper. De schoenen zijn gemaakt om zo lang mogelijk mee te gaan en dat voel je ook in de stevigheid van het gebruikte materiaal. Deze hardloopschoenen hebben een speciaal ontwikkelde Microfit-technologie. Dit houdt in dat de hiel tijdens het hardlopen op zijn plaatst blijft zitten en minimaal schuift. Ook geeft het de middenvoet een beter ondersteunend gevoel. Daarnaast is de schokdemping een belangrijk pluspunt van deze schoen. Hij kan ook gemakkelijk oneffen terrein aan om op te hardlopen. In de zool van deze schoen is gebruik gemaakt van Continental rubber (bandenmerk), wat zorgt voor veel grip en voortstuwing op zowel nat als droog wegdek.

Saucony Ride ISO 2

Beste hardloopschoenen
Saucony Ride ISO 2 – Saucony, € 139,95

De naam Soucony zegt niet iedereen iets, maar is een bekende Amerikaanse producent van onder andere hardloopschoenen. Het merk Saucony is vernoemd naar de Saucon River in Pennsylviania. De Saucony Ride ISO 2 zijn net zo bad-ass als deze rivier. Deze hardloopschoenen zijn echte allrounders. Het materiaal aan de bovenkant van de schoen is vervangen ten opzichte van de vorige versie. De bovenkant zorgt nu voor meer stabiliteit en bescherming tijdens het hardlopen. Daarnaast heeft de schoen een hoog ademend vermogen, zodat de voeten koel en comfortabel blijven. Ook is er meer ruimte bij de tenen, waardoor je comfortabel langer afstanden kunt lopen. Met het Everrun dempingsschuim heb je de ideale demping voor je gewrichten. Een nadeel van deze schoen is dat hij vrij zwaar is in vergelijking tot bovenstaande hardloopschoenen.

Heb je naar aanleiding van dit artikel een paar mooie nieuwe hardloopschoenen gekocht? Dan wil je natuurlijk optimaal trainen! In dit artikel vertellen we je meer over intervaltrainingen voor hardlopers. Mis je jouw favoriete hardloopschoen in deze top 5? Laat dan een bericht achter in onderstaande reacties!

cshow cshow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *