De 7 belangrijkste sportschoolattributen!

Ben je een beginner in de sportschool en weet je niet wat je te wachten staat? Of wil je zeker weten dat je alle sportschoolattributen mee hebt? We got you! Niets zo irritant als dat je iets niet mee hebt, terwijl je van plan was er helemaal voor te gaan. Benieuwd wat jij nog mist? Lees dan snel verder welke sportschoolattributen jij nog nodig hebt!

Welke sportschoolattributen heb je nodig?

We hebben de meest voorkomende en handige sportschoolattributen voor in je sporttas op een rijtje gezet, zodat jij je alleen nog maar hoeft te focussen op de workout. Hieronder vind je een lijst met sportschoolattributen die absoluut niet mogen missen in jouw sporttas.

1. Handdoek

Het klinkt waarschijnlijk logisch, maar toch staan we vaak genoeg per ongeluk zonder handdoek in de sportschool. We raden je aan een medium grote handdoek mee te nemen.

2. Waterfles

Nog zo’n logisch attribuut, dus daarom moest deze opgenomen worden in de lijst. Sporten zonder waterfles is toch als aardappelen zonder jus, net niks.

3. Draadloze koptelefoon

Vind je het heerlijk om tijdens je workout muziek te luisteren? Denk dan vooral aan draadloze koptelefoon of -oortjes. Hierdoor wordt je workout niet beperkt door het snoer en kun je goed je eigen gang gaan.

4. Slot

Voor de kluisjes bij veel sportscholen heb je een eigen slot nodig. Handig is om er één met cijfercode te doen, zodat je geen sleutel door de sportschool hoeft mee te nemen. Mocht je al een slot met sleutel hebben, kun je er altijd een haarelastiek aan vastmaken en deze om je waterfles doen.

5. Sportprogramma

Niets is zo vervelend als je niet thuis voelen, omdat je geen idee hebt wat je nu eigenlijk moet gaan doen. Bereid daarom een programma voor. Online kun je veel gratis programma’s vinden. Het hoeft niet perfect te zijn, als je maar een idee hebt wat je gaat doen.

6. Sportbanden

Sportbanden zorgen voor net wat meer intensiteit van je workout. Je maakt simpele oefeningen hiermee een stuk zwaarder. Ze zijn makkelijk mee te nemen en garanderen altijd (nou ja, bijna altijd) spierpijn achteraf.

7. Desinfecterende gel

Tot voor kort niet echt een belangrijk onderdeel van je sporttas, maar deze is in de huidige tijd fijn om bij je te hebben. Iedereen zit met zijn zweethanden (-rug, en wat allemaal niet meer) aan de apparaten en onderdelen waar jij ook op zit. Dan is het wel zo fijn dat als je klaar bent, je eerst even je handen schoonmaakt.

Mis jij nog sportschoolattributen in deze lijst waar jij niet zonder kan? Laat het ons weten.

Zit het wel goed met die sporttas, maar ben je nieuwsgierig welke schoenen jou helpen bij het optimaal presteren in de sportschool? Hier vind je een artikel over de top 5 schoenen voor krachttraining. Ben je meer van het hardlopen? Dan hebben wij deze 3 essentials op een rij gezet voor de perfecte run.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *