Hardlopen? Dit zijn de 3 essentials

Makkelijk, actief, runners high, voldoening; zomaar een aantal woorden die horen bij een afgeronde hardloopsessie. Wil je makkelijk en snel conditie opbouwen? Dan is hardlopen iets voor jou! We geven je hierbij een aantal tips en tricks om ervoor te zorgen dat je geen valse start maakt.

1. Hardloopschoenen

Hardloopschoenen zijn essentieel om op een verantwoorde, plezierige en pijnvrije manier te rennen. Zoals je weet zijn er veel merken die hardloopschoenen aanbieden. Weleens gehoord van overpronatie of onderpronatie? Dit is de manier waarop je voet kantelt tijdens het hardlopen. Om hardloopschoenen met de juiste pronatie aangemeten te krijgen, is het verstandig om je te laten adviseren door een een schoenenspeciaalzaak of podoloog. Deze deskundige kunnen je helpen bij het uitzoeken van de juiste hardloopschoen voor jou. Je zult het hardlopen leuker vinden als je er ook echt pijnvrij van kunt genieten.

Dames hardloopschoenen

2. Kleding

Warm, koud, benauwd, nat, wind, het weer in Nederland gaat alle kanten op. Voor het hardlopen is het belangrijk om het plaatselijke weer te checken, zodat je goed bent voorbereid op wat je staat te wachten tijden jouw run. Zorg dat je hier serieus aandacht aan besteed en leg een windjack, trui, t-shirt, sportbroek (zowel lang als kort), thuis in de kast klaar. Niets is erger dan met teveel kleding lopen tijdens een warme zomeravond of te schaars gekleed rennen door een flinke (winterse) bui. Niet alleen zorgt dit voor weinig motivatie; het is ook slecht voor je gezondheid. In dit artikel staan we stil bij wat je moet dragen in verschillende weertypes.

5122 689555 5122 689555

3. Gadgets

Tegenwoordig zijn er veel middelen die je kunnen helpen bij het tracken, volhouden en bijhouden van je hardloopsessies. Je kunt eigenlijk niet meer op pad zonder mobiele telefoon. Dit is naast veiligheid ook belangrijk voor het bijhouden van je gegevens. Om je mobiel mee te nemen kun je onder andere gebruik maken van een hardlooparmband of flipbelt (om je heup). Wil je muziek mee? Vergeet dan vooral niet je oortjes. Voor de echte fanatiekelingen of nieuwsgierigen die meer uit willen geven, is een sporthorloge een echte toevoeging. Een sporthorloge kan al jouw gegevens bijhouden, zoals kilometer per uur, aantal gelopen kilometers, hartslag en fitheid. Deze zijn tijdens het rennen zichtbaar en motiveren je om net wat harder te gaan.

?c=17537&m=1717918&a=386464&r=&t=html ?c=17537&m=1717918&a=386464&r=&t=html

Ben je er nog niet uit of je wilt hardlopen? We geven je in dit artikel tips om een sport te vinden die bij jou past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *