Deze 5 attributen heb je absoluut nodig voor power lifting!

Power liften is niet weg te denken uit de sportschool. Steeds meer sporters zien de voordelen van power lifting op je gezondheid. Daarnaast zijn power lift oefeningen een van de beste oefeningen in de sportschool en mocht je er veel plezier in hebben, kan je ook meedoen aan kampioenschappen. In dit artikel vertellen we je over alles wat je nodig hebt voor power lifting.

Wat is power lifting?

Power lifting is een krachtsport die zich focust op een aantal lifts. Dit zijn squats, bench press en deadlifts. In een goed fitnessschema zit altijd wel een van deze lifts verwerkt en meestal zelfs alle drie. Officieel is power lifting een sport waarbij je in competitieverband tegen elkaar strijd wie het meeste gewicht kan liften. Voor de niet zo competitieve sporters zijn power lifting oefeningen een goede krachttraining voor spieropbouw. Hieronder een aantal voordelen van power lifting:

  • Maakt je sterker
  • Is een gerichte manier van trainen
  • Leert je de juiste techniek en vorm aan
  • Geeft een boost aan je zelfvertrouwen

Wat heb je nodig om te beginnen met power lifting

Een aantal attributen is onmisbaar om te beginnen met power lifting. Mocht je willen beginnen zorg dan dat je onderstaande benodigdheden mee hebt naar de sportschool. We hebben alle attributen hieronder voor je uitgeschreven. Doe er je voordeel mee.

Schoenen voor krachttraining

power lifting
Reebok-Nano-X2

Bij krachttraining is het belangrijk dat je een schoen hebt die lekker zit en waar je je comfortabel in voelt. Je wilt niet dat je tijdens de squat of deadlift geen grip meer hebt, waardoor je de oefeningen niet perfect kunt uitvoeren. Of erger, dat je blessures oploopt. Hierbij is een dunne en harde zool belangrijk. Deze zorgt voor stabiliteit en de juiste overdracht van kracht. Zorg bij de aankoop van schoenen voor krachttraining dat je de juiste maat kiest en niet glijdt in je schoenen. Lees hier onze top 5 schoenen voor krachttraining.

Lifting riem

Power belt clipsluiting Power belt clipsluiting
Powerbelt met slipsluiting – XXL Nutrition

De lifting riem is onmisbaar voor power lifting. De lifting riem zorgt ervoor dat je veilig meer gewicht kan liften. Hierbij is het wel belangrijk om hem op de juiste manier te gebruiken. Wanneer je zwaar lift en vooral bij grote lifts zoals front en back squats en deadlifts kan een riem je de juiste ondersteuning bieden. Hierbij is het belangrijk om te weten dat power lifting riemen gemaakt zijn van wat stugger en dikker leer. Ook is de riem rondom dezelfde breedte. Hierdoor kan je een stevigere en betere lift maken.

Polsbanden

Power lifting 1 Power lifting 1
Polsbanden – XXL Nutrition

Power straps of polsbanden in het Nederlands zijn je steun en toeverlaat tijdens het liften. Tijdens de oefeningen komt er veel spanning te staan op je polsen. Door polsbanden om te doen vermindert de spanning en kan je je meer focussen op de techniek. Daarnaast verbetert het aanzienlijk de grip. Mocht je wedstrijden gaan doen in power lifting, kijk dan altijd goed of de polsbanden goedgekeurd zijn door de IPF. Dit is de power lifting bond.

Knee wraps

Power lifting 2 Power lifting 2
Knee wraps – Myprotein

knie banden of knee wraps zijn speciaal ontworpen om je tijdens het liften van zware gewichten extra ondersteuning te bieden. Knee wraps zijn stugge elastische banden die je om je knieën wikkelt. Wanneer je deze knee wraps om hebt kan je meer gewichten tillen door de extra ondersteuning. Hierdoor zijn deze onmisbaar bij power lifting als je jouw grenzen wilt verleggen.

Nu je weet wat power lifting is en welke benodigdheden hierbij belangrijk zijn, is het ook belangrijk om naar je voeding te kijken. Weet jij welke voedingssupplementen er belangrijk zijn bij krachttraining? Lees snel verder op Raakfit.nl!

Tip van de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *